Tehnopolis
StoryEditor

I liječnici bi uskoro mogli koristiti Googleove naočale

22. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Ako nekome zaista trebaju neprestane informacije koje može pružiti nosiva tehnologija kao što je Google Glass, to su liječnici i ostalo zdravstveno osoblje.

Zdravstvo je jedno od dva velika tržišta kojem se okrenula tvrtka Wearable Intelligence, bazirana u San Franciscu. Tvrtka trenutno sakuplja 8,4 milijuna dolara kapitala, a od 6. kolovoza ove godine prikupljeno je 7,9 milijuna dolara od ukupnog iznosa. Tvrtka je na stranici izlistala investitore kao što su Google Venture, First Round, Andressen Horowitz, KPCB, Initialized Capital i Subtracted Capital.

Tvrtka je izjavila kako takva nosiva tehnologija može prikazivati različite kliničke podatke i izvlačiti podatke iz zdravstvenih baza podataka. Također, mogla bi prikazivati informacije kao što su otkucaji srca pacijenata ili obavještavati o izvanrednim situacijama.

U bolnicama bi doktorima na taj način mogle biti dostupne liste pacijenata, broj soba u kojima se pacijenti nalaze, njihova imena, nalaze i slično.

Iako Google Glass nije dobro prihvaćen od strane kinematografije, a nije naišao ni na odobravanje od šire javnosti, dobrodošao je u zdravstvu.

U energetskoj industriji, drugoj niši na koju tvrtka Wearable Intelligence cilja, primjena je manje izazovna , ali bi Google Glass mogao biti atraktivan velikim kompanijama koje rade na udaljenim područjima.

25. travanj 2024 03:26