Tehno
StoryEditor

Infografika: Microsoftova povijest bilijunskih preuzimanja

05. Kolovoz 2020.

Nekoliko dana nakon što su se pojavile glasine o zainteresiranosti Microsofta da preuzme kineski TikTok, iz tvrtke je došla i službena potvrda.

- Nakon razgovora između izvršnog direktora Microsofta Satya Nadella i predsjednika Donalda J. Trumpa, Microsoft je spreman nastaviti razgovore o kupovini TikToka u Sjedinjenim Državama - napisala je tvrtka u službenom priopćenju.

Mogući ugovor vjerojatno bi uključivao poslovanje TikToka u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu te bi se tako spriječilo gašenje aplikacije, koje je najavio američki predsjednik Donald Trump, zbog brige o nacionalnoj sigurnosti.

Meteorski rast korištenja aplikacije zamijenjen je kontroverzom oko sigurnosti podataka i navodnom vezom s kineskom vladom.
Ipak, u Americi bez obzira na moguće 'curenje' podataka TikTok koristi veliki broj osoba, točnije jedna od šest je korisnik ove kineske aplikacije.

image
foto


Iz Microsofta pak kažu da će, ako preuzmu dio operacija TikToka, na američkom tržištu nastaviti graditi iskustva koja korisnici TikToka vole, istodobno dodajući i omogućujući sigurnost svih korisnika i njihovih podataka.

No, bez obzira na znimanje Microsofta, iz Kine stižu poruke kako neće prihvatiti američku "krađu" kineske tehnološke kompanije.

TikTok je, prema navodima, vrijedan između 30 i 50 milijardi dolara i trebao bi postati najveća akvizicija Microsofta do sada. U protekla dva desetljeća tvrtka je ostvarila akvizicije u raznim područjima, od hardvera (Nokia) do videoigara (Minecraft - proizvođač Mojang) i društvenih medija (LinkedIn).

image
foto
20. travanj 2024 09:50