Tehnopolis
StoryEditor

Moto Z je modularan i tanak premium mobitel

19. Lipanj 2016.
Piše:
Branimir Kovač

Nakon što je Motorolin pogon za proizvodnju mobilnih telefona iz Googleovih ruku prešao u vlasništvo Lenova, ta velika kineska kompanija pokazuje da ima itekako ambiciozne planove na tom području.

Ovih dana predstavljeni model Moto Z reklamira se kao najtanji premium mobitel dostupan na tržištu. Kućište je tanko samo 5,19 milimetara, što je nesumnjivo impresivno iako stvara određene konstrukcijske teškoće. Tako nije bilo mjesta za klasični utor za slušalice od 3,5 mm koje se spajaju posebnim adapterom USB-C. To je očito cijena koju će sve češće plaćati vlasnici najtanjih modela. No to nije jedina posebnost ovog modela.

Glavna je karakteristika modularni dizajn – u posljednje vrijeme sve popularniji – koji omogućuje da se na Moto Z sa stražnje strane priključe razni dodaci, poput projektora InstaShare (navodno može prikazati sliku veličine 70 inča), stereozvučnika ili dodatne baterije koja će znatno povećati autonomiju ovog telefona.

Sam mobitel ima ekran AMOLED od 5,5 inča s Quad HD rezolucijom od 2560 x 1440 točaka, pogoni ga procesor Snapdragon 820 te ima 4 GB radne memorije. Selfie kamera ima pet, a glavna kamera 13 megapiksela, pri čemu ova potonja podržava optičku stabilizaciju slike i laserski autofokus. Za pohranu podataka namijenjeno je 32 ili 64 GB prostora, a, baš kao što bi se kod ovako modularnog modela i očekivalo, moguće ga je proširiti s pomoću memorijske kartice. Uza sve navedeno čini se kako je riječ i o idealnom mobitelu za plažu jer je vodootporan. Cijena još nije poznata.

20. travanj 2024 03:11