Tehno
StoryEditor

Saznajte jeste li postali žrtva Googleove kazne

06. Srpanj 2021.
Google kazne

Mnogi ne znaju ali Google može izreći kaznu web stranicama koje ne slijede njihove predviđene smjernice za web stranice. Ako se dogodi da promet bez jasnih razloga pada na stranici ili pozicija na tražilici padne duboko na druge i treće stranice, možda je web stranica pod Googleovom kaznom. Kazne može izreći automatski Googleov algoritam ili ručno bilo koji Googleov revizor, piše Arbona na svojem blogu.

Iako su Googleove kazne osmišljene kako bi zaustavile određene SEO taktike i druge internetske kršitelje pravila, one se mogu dogoditi i web stranicama koje su slučajno pogriješile ili uopće nisu učinile ništa loše. Ponekad je to jednostavno pogreška Googlea koju će trebati ispraviti. Neki od uobičajenih uzroka ovih kazni su gomilanje ključnih riječi, skrivene poveznice, duplicirani sadržaj, nerelevantne ključne riječi, spyware, adware i virusi, nerelevantni linkovi i problemi s podacima.

U suštini postoje dvije vrste takvih kazni. Prva je algoritamska kazna koja je najčešće uzrokovana ažuriranjem ili promjenom algoritma stranice, a druge su ručne kazne koje su dali revizori koji rade za Google kako bi osigurali standarde kvalitete i obično se daju ako se krše Googleovi uvjeti pružanja usluge.

Google kazne će se izbrisati nakon što se isprave sve pogreške što može trajati od 10 do 30 dana za kazne revizora dok vrijeme oporavka za kazne dobivene putem algoritma mogu trajati i do šest mjeseci.

Google kazne mogu rezultirati gubitkom prometa i prihoda za tvrtke, stoga je važno što prije pronaći i riješiti probleme. Iako je većina kazni rezultat loših SEO tehnika, neke kazne su rezultat Googleovih pogrešaka i mogu zahtijevati osobnu komunikaciju s Googleovim timom.  Ako je web stranica kažnjena zbog pogrešaka u sadržaju, često se problem riješi jednostavnim  mijenjanjem samog sadržaja na stranici.

Ako je web stranica često pod određenom Google kaznom, tehnička SEO analiza može pomoći otkriti sve SEO pogreške koje utječu na vašu web stranicu i njeno rangiranje. Kada se provodi SEO analiza treba paziti na ove stvari: backend hosting i indeksiranje, frontend faktor poput sadržaja, metapodataka i ključnih riječi, vanjske reference i kvaliteta veze.

Neke uobičajene SEO pogreške uključuju loše ili neželjene povratne veze, prenapučenost ključnim riječima, sitemap pogreške, brzina učitavanja i pop-up prozore koji se prikazuju.

Ako ispravite SEO pogreške i još uvijek utvrdite da vaše web mjesto ima lošu izvedbu, kazna je možda rezultat pogreške u sadržaju ili drugog problema kojeg treba svakako što prije otkriti i riješiti.

Ako je pak problem u sadržaju, potrebno ga je analizirati i potražiti zastarjeli sadržaj, propuste u sadržaju, sveprisutni sadržaj koji treba osvježiti, meta podatke i podatke o fotografijama.

Googleova kazna može biti veliki problem za web lokacije koje se za zaradu oslanjaju na web promet. Srećom, možete poduzeti korake kako biste saznali kako, kada i zašto se vaša web stranica kažnjava, a najbolje se pridržavati Googleovih najboljih praksi da bi se smanjila mogućnost dobivanja kazne.

19. travanj 2024 00:15