Preporučeno
StoryEditor

Brian Krzanich odobrio rekordnu Intelovu akviziciju u tvrtku za autonomni prijevoz

13. Ožujak 2017.
Piše:
lider.media

Intel je iskeširao 15,3 milijardi dolara za kupnju izraelske tvrtke specijalizirane za autonomni prijevoz, Mobileye. Dionice ove tvrtke vinule su se u nebo kada je vijest o akviziciji objavio izraelski dnevni tisak. Tvrtka sa sjedištem u Jeruzalemu specijalizirala se u pronalascima najboljih rješenja za izbjegavanje sudara.

- Mobileye ima najbolja rješenja za razvoj kompjutera namijenjenih automobilima kao i snažan zamašaj kod proizvođača automobila i dobavljača, rekao je za Business Insider, direktor Intela, Brian Krzanich.

- Zajedno možemo ubrzati razvoj autonomnog prijevoza u "cloud-to-car" modelu, sa znatno sniženim troškovima proizvodnje, pojasnio je Krzanich.

>>>IBM uložio 200 milijuna dolara u Svjetski centar za razvoj IoT i umjetne inteligencije Watson

Predvodnik tehnologije kojom automobili u ovom prijelaznom tehnološkom razdoblju autonomno reagiraju na objekte na cesti, smanjujući tako mogućnost sudara, je Tesla. Sličnu je tehnologiju ta kompanija u svoj model Tesla S počela ugrađivati još 2015-te godine.

Početkom ove godine Mobileye je objavio kako, u suradnji s Intelom i BMW-om, kreće s testiranjem autonomnih vozila.

-Kako se vozila postupno razvijaju iz onih koji imaju asistiranu vožnju, do onih koji su potpuno autonomni, tako postaju sve veći izvor podataka na kotačima. Do 2020-te, autonomna će vozila proizvoditi do 4 tisuće GB informacija dnevno, procjena je koju je u službenom priopćenju o akviziciji objavio Intel.

26. travanj 2024 23:03