Preporučeno
StoryEditor

Dekan Žager: Volio bih da naši ‘europski studenti‘ ostanu ovdje gdje jesu

01. Prosinac 2016.

- Naši studenti su europski studenti, europski su kompetentni, ali ipak volio bih da ostanu ovdje gdje jesu, da ostanu u Republici Hrvatskoj, - riječi su kojima se prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta obratio prisutnima na današnjoj proslavi 96. godišnjice Ekonomskog fakulteta.

Ministar  rada i mirovinskog sustava, Tomislav Ćorić, u svom pozdravnom govoru naglasio je da povećanje kvalitete na hrvatskim Sveučilištima i jačanje konkurentnosti Sveučilišta na europskoj i svjetskoj razini predstavlja zajednički cilj akademske zajednice i Vlade RH.

- Vlada Republike Hrvatske, ulagala je, ulaže i ulagati će značajne napore u unaprjeđenje istraživanja i razvoja u RH, te unaprjeđenje učinkovitosti i kvalitete sustava visokog obrazovanja što će u konačnici doprinijeti ostvarenju strateških ciljeva RH - rekao je ministar.

Na proslavi su dodijeljene nagrade ‘Mijo Mirković‘ , što je jedna od najvrjednijih nagrada s područja ekonomskih znanosti, te Dekanove nagrade za seminarske, završne i diplomske radove kao i posebne Dekanove nagrade koje su dodijeljene za studentske projekte.

Svečano otvorenje EDC-a

Osim svečanosti, danas je i održano svečano otvorenje Europskog dokumentacijskog centra koji se osnivaju pri akademskim institucijama ili istraživačkim institutima u državama EU radi pružanja potpore izučavanju i edukaciji u području politika i prava Europske unije. Zahvaljujući Centru, Knjižnično-dokumentacijski centar Ekonomskog fakulteta omogućit će promicanje i razvijanje znanstvenog djelovanja u području europskih integracija.

‘Mi kao fakultet funkcioniramo kao normalni ljudi, neopterećeni brojnim stvarima koje možda jesu važne. Kada govorimo o studiju, o studiranju to je lijepo vrijeme za naše studente. Međutim, naš posao, posao profesora zasigurno je jedan od najljepših poslova jer smo uvjetno rečeno osuđeni na to da cijeli život budemo okruženi mladim, pametnim, sposobnim ljudima. Mislim da ljepšeg posla od toga nema.‘ – rekao je Žager.

25. travanj 2024 14:06