Preporučeno
StoryEditor

Dionica Hotela Medena povlači se s burze

16. Siječanj 2017.

Izvanredna glavna skupština Hotela Medena u ponedjeljak je prihvatila odluku da se dionice te hotelske tvrtke iz Segeta Donjeg povuku iz uvrštenja na uređenom tržištu, izvijestila je ta tvrtka putem Zagrebačke burze.

Na skupštini je bilo zastupljeno 1.029.127 dionica (glasova) odnosno 95,25 posto temeljnog kapitala, a odluka je donesena sa 79 posto zastupljenih glasova, navodi se u objavi.

Čelništvo Hotela Medena u pozivu za skupštinu predložilo je donošenje odluke o povlačenju dionica s uređenog tržišta Zagrebačke burze, a najavilo je i da će od dioničara koji su glasovali protiv takve odluke i koji podnesu zahtjev otkupiti dionice po cijeni od 58,20 kuna.

>>>Hotel Medena se povlači s burze

Prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora, iz uvrštenja na uređenom tržištu će se povući svih 393.800 dionica koje su uvrštene na Zagrebačku burzu.

Sredinom prošle godine Hoteli Medena su dovršili predstečajnu nagodbu u kojoj je većinski vlasnik postala zagrebačka tvrtka Kermas energija, koja se obvezala u tri godine dokapitalizirati Hotel Medenu s gotovo 152,8 milijuna kuna i time steći ukupno 75,1 posto njezinih dionica.

19. travanj 2024 15:49