Preporučeno
StoryEditor

Francuska vojska Pokémon Go smatra prijetnjom sigurnosti

01. Rujan 2016.

Francuskog ministra obrane zabrinula je igrica Pokémon Go jer se pojavljivanjem virtualnih bića na nezgodnim mjestima ugrožava nacionalna sigurnost.

Pokémoni se nalaze u osjetljivim područjima u zgradama ministarstva i vojnim objektima te bi se pretvarajući da su nedužni igrači u tim zonama mogle naći i osobe koje bi prikupljale informacije. Geolokalizacija igrača također predstavlja prijetnju jer bi se mogla zlouporabiti, piše u dokumentu francuske sigurnosne službe, a zabrinutost ne jenjava ni kada se razmotri mogućnost stvaranja ovisnosti djelatnika vojske ili ministarstva obrane što bi ozbiljno moglo naštetiti pouzdanosti obavještajnih službi. Već je bilo pokušaja zlouporabe ove igre, prenosi Le Monde.

Upravo zbog prijetnje sigurnosti, francuska vojska planira zabraniti igranje Pokémon Go igre u vojnim objektima. U ostalim "osjetljivim" institucijama u Francuskoj, poput Centra za nuklearnu energiju, također se javila interna odluka o zabrani igranja ove popularne igre koja je iz sigurnosnih razloga već zabranjena u vojskama Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Tajlanda i Indonezije.

 

05. svibanj 2024 23:16