Preporučeno
StoryEditor

Na sajmu u Münchenu među tisuću izlagača predstavlja se i 29 hrvatskih obrtnika

08. Ožujak 2017.

Danas je otvoren Međunarodni sajam obrtništva u Münchenu (IHM) na kojem se predstavlja i 29 hrvatskih obrtnika, od kojih njih sedam izlaže prvi put. Hrvatski obrtnici na sajmu se predstavljaju u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) koja sufinancira njihov nastup sa 70 posto troškova standardno uređenog izložbenog prostora.

-Na sajmu nastupa ukupno 29 naših izlagača, a posebno me veseli činjenica da je sedam novih izlagača koji su prvi puta došli ponuditi svoje proizvode i usluge na ovom najvećem europskom obrtničkom sajmu, na zahtjevnom europskom tržištu. Vjerujem da će uz pomoć HOK-a, koji sufinancira njihov nastup, pronaći poslovne partnere i sklopiti dobre poslove, rekao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

>>>U Osijeku otvoren 18. obrtnički sajam

Dodao je i da naši obrtnici idu u korak s europskim i svjetskim trendovima, imaju što pokazati te kako vjeruje da će na najvećem europskom obrtničkom sajmu pronaći nove poslovne partnere i proširiti svoje tržište.

Marko Filo iz Drvnog centra Filo iz Čakovca ističe kako je prvi puta na ovom sajmu i nada se da će privući klijente s njemačkog tržišta kako bi povećao izvozne kapacitete.

IHM traje do 14. ožujka i na njemu se predstavlja više od 1.000 izlagača.

Definitivno možemo ponuditi nove i inovativne proizvode po jeftinijoj cijeni nego se to radi u Njemačkoj, rekao je Filo, napominjući kako nudi usluge CNC obrade drva i mineralnih materijala, izrađuje namještaj po mjeri i oprema prostore te izrađuje specijalni namještaj poput pultova i raznih recepcijskih stolova.

Prvi put na sajmu u Münchenu nastupit će i AB Dizajn iz Zagreba koji će predstaviti opremu za kućne ljubimce branda Snailpack i svoj web-shop.

U suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će biti prikazan presjek 15 starih zanata i tradicijskih obrta putem uzoraka ručno rađenih tradicijskih i umjetničkih proizvoda.

Obrt Ervojić iz Bulinca predstavit će LGS sustav gradnje objekata pomoću spajanja hladnovaljanih metalnih profila. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji koja garantira jednostavnost spajanja u gradnji objekata, a nudi maksimalnu nosivost profila i visoku energetsku učinkovitost gradnje.

Stolarija Bekić iz Markovog polja izložit će namještaj i masivna drvena vrata, Radiona za izradu zupčastih i pružnih prijenosa Habuš iz Velike Gorice predstavit će ponudu zupčanika i pužnih prijenosnika, a Alpha Metali iz Bregane gotove proizvode od metala i ponudu usluga obrade metala.

 

 

30. travanj 2024 07:10