Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Petrov tjera gradove i općine u outsourcing

22. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Novi Mostov zahtjev o ograničenju plaća zaposlenicima županija, gradova i općina na 15 posto proračuna mogao bi biti okidač za novi val outsourcinga, što je i tema tjedna novog broja Lidera. Bez obzira na političke procese, poduzetnici sve češće izdvajaju ‘non-core‘ djelatnosti. Tako smanjuju troškove i rizik poslovanja, pišu Matilda Bačelić i Ksenija Puškarić.

Ksenija Puškarić piše i o tome zašto šef HDZ-a i najizgledniji budući premijer Andrej Plenković treba ministarstva energetike i vanjske trgovine. Tvrdi kako resor gospodarstva u Vladi ionako 85 posto vremena i resursa troši na energetiku, a ostatak Ministarstva trebalo bi spojiti s Ministarstvom poduzetništva. Drugo uporište rekonstrukcije Vlade trebao bi biti izvoz, odnosno resor vanjske trgovine, umjesto uspavane gospodarske diplomacija u zapećku Ministarstva vanjskih poslova.

Jasmina Trstenjak piše o upravljanju kvalitetom koje je presudno za štošta, pa i za povjerenje kupaca u proizvode koji iz izlaze sustava, poput majice koja treba biti sto posto od pamuka jer tako piše na deklaraciji.

U novom broju predstavljamo i poslovnu scenu Bjelovarsko-bilogorske županije gdje dominiraju obiteljske tvrtke, a u mnogima od njih osnivači su prebacili ili prebacuju upravljanje nasljednicima: u Kufner grupi, Hittneru, Sedliću, Crotalu... Donosimo i razgovor s Damirom Bajsom, bjelovarsko-bilogorskim županom, koji ističe kako više od milijardu kuna investicija u proizvodnju njegovoj županiji daje vjetar u leđa.

Možete čitati i o tome što se sve zbivalo na Liderovoj konferenciji o koroprativnom upravljanju, a u rubrici poduzetnici predstavljamo Dijanu Sušac, vlasnicu Vinarije Tušek u Popovači.

U bloku iz svijeta pišemo o upravo održanom samitu EU koji je pokazao nikad jasnije podjele među blokovima interesno povezanih članica, te o HP-ovoj kupnji Samsungovog poslovanja s pisačima.

26. travanj 2024 03:08