Preporučeno
StoryEditor

Ovo je lista najopasnijih poslova, a na vrhu je ovo zanimanje...

23. Kolovoz 2016.

Portal za traženje posla, CareerCast.com, nedavno je objavio popis najopasnijih poslova u Americi, no vjerojatno je slično i u ostatku svijeta. Ti poslovi su relativno malo plaćeni, pogotovo jer garantiraju nelagodu, a nerijetko i riskiranje vlastitog života, no netko ih mora raditi.

Na vrhu popisa nalaze se vatrogasci. Prema statističkim izvješćima stopa ozlijeda u ovom poslu iznosi 12,1% zbog udisanja dima i opeklina, dok je prosječna godišnja plaća 46.870$.

Policajci su među šest zanimanja kod kojih su ozlijede česta pojava na radnom mjestu. Prosječna godišnja plaća u Americi za ovo zanimanje iznosi 60.000$

Rad s teškom opremom i na velikim visinama na ovaj popis su svrtali radnike na gradilištima, a prosječna godišnja plaća iznosi 30.890$.

Djelatnici hitne pomoći zaslužili su mjesto na popisu zbog više od 20 000 ozlijeda na radnom mjestu ove godine, a plaća iznosi 32.000$.

Iako se ne čine takvima, poslovi na području poljoprivrede su također među opasnijima. Rad s teškom opremom, te snažnim i nepredvidljivim životinjama uzima svoj danak – oko 167 poljoprivrednika je zadobilo ozlijede na poslu ili se razbolilo zbog istog uz prosječnu plaću od 64.000$ godišnje.

Poznata je činjenica da je vožnja opasan pothvat, pogotovo za profesionalne vozače koji cijeli svoj radni dan provode za volanom. Prema statističkim izvještajima, u prošloj godini je više od 38 tisuća ljudi ubijeno na američkim cestama, a oko 4,4 milijuna je pretrpilo ozlijede. Iz tog razloga zanimanja poput taksista, vozača kamiona i busa spadaju među najopasnija. Prosjek plaće se kreće između 23.510$ i 40.260$ godišnje.

 

13. travanj 2024 11:55