Preporučeno
StoryEditor

PPD Transport prve godine poslovanja već uzeo 4 posto tržišta teretnog željezničkog prometa

10. Veljača 2017.

Prvo hrvatsko privatno željezničko prijevozničko društvo, PPD Transport, završit će 2016. godinu s više od 20 milijuna kuna prihoda, a u poslovnim planovima za ovu godinu ima cilj utrostručiti prošlogodišnje rezultate i osvojiti značajan udio domaćeg tržišta željezničkog teretnog prijevoza.

To je na briefingu za novinare u PPD-u kazao predsjednik uprave PPD Transporta Oliver Krilić. Prema njegovim podacima, PPD trenutno ima oko 4 posto tržišta teretnog željezničkog prometa, koji na razini države premašuje 10 milijuna tona godišnje.

- Cilj nam je utrostručiti količine prevezenog tereta, a pokazatelji iz siječnja ove godine govore da je to realno. Time bismo osvojili iznad 10 posto tržišta, rekao je Krilić.

>>>Za obnovu željeznica 24 milijarde eura do 2020.

Osim državnog HŽ Carga, konkurencija PPD Transportu na domaćem tržištu su austrijski Rally Cargo i mađarski Train Hungary. PPD Transport, pritom, može računati na potražnju LPG Terminala kojeg materinska tvrtka PPD gradi u Pločama zajedno sa stranim partnerima, među kojima je i Vittol. Ali prijevoz tereta iz Luke Ploče nije im jedini cilj.

- Luka Rijeka, odnosno Brajdica, kontejnerski stagnira jer bez željeznice kontejnerski promet ne funkcionira. Cilj nam je našim lokomotivama doći u Rijeku i prevoziti teret za Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu i drugdje. Jedna od naših prednosti jest da su naše lokomotive certificirane i u drugim zemljama, te mogu brže i neprekidno prevesti teret od cilja, rekao je Krilić.

PPD Transport osnovan je 2012. godine, ali s prijevozom željezničkog tereta počeo je praktično tek prošle godine.

19. travanj 2024 21:11