Preporučeno
StoryEditor

Sindikati: Ako dođe do privatizacije HEP-a radnici će organizirati štrajk i javnu pobunu

31. Prosinac 2016.

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako se novac za kupnju MOL-ovih dionica u Ini namjerava namaknuti prodajom 25-postotnog paketa dionica HEP-a. No dođe li do privatizacije HEP-a, ističe predsjednik HEP-ovog sindikata TEHNOS Denis Geto, radnici će organizirati štrajk i javnu pobunu, prenosi Novi list.

>>>Plenković: Želimo da Ina bude akter šire od hrvatskih okvira, razmišljamo o inicijalnoj ponudi dionica HEP-a

"Privatizacija HEP-a ne dolazi u obzir iz razloga što samo cjeloviti HEP kakav je danas može građanima jamčiti kvalitetnu opskrbu energijom. Iako je državni intervencionizam i danas prisutan nad HEP-om, ta tvrtka je ipak velikim dijelom nezavisna u realizaciji strateških ciljeva na tržištu. TEHNOS će pozvati najširu javnost na otpor ovakvim neozbiljnim, instant rješenjima, poput trpanja društava HEP grupe u državni holding, a posebno bilo kojem obliku privatizacije. Da, i IPO je privatizacija, koliko god se njeni promotori pravili blesavima", zaključuje Geto.

Radnici, kaže, nemaju informacija o planu da se novcem od prodaje dijela HEP-a kupe MOL-ove dionice u Ini, no smatraju takve najave krajnje neozbiljnima.

19. travanj 2024 06:30