Preporučeno
StoryEditor

Trump je došao, slavni i bogati najavili odlazak - koliko će to koštati SAD

09. Studeni 2016.

Posljednjih mjeseci svjedočili smo podjelama unutar SAD-a uoči predsjedničkih izbora. Mnoge osobe javnog života uključile su se u kampanju i javno podržali kandidate. Međutim, Trumpovoj pobjedi mnogi od njih nisu se nadali, štoviše na društvenim mrežama i u medijima najavili su odlazak iz države ukoliko pobijedi Trump.

O nezadovoljstvu izbornim rezultatima najbolje govori činjenica da je noćas više puta pala kanadska web stranica za informacije o migraciji i mogućnostima za dobivanje državljanstva kako se Donald Trump bližio pobjedi. Glumac Samuel L. Jackson još je u prosincu prošle godine najavio svoju selidbu u Južnu Afriku u slučaju Trumpove pobjede.

Ukoliko njihovi planovi ne ostanu samo prijetnje, nego se zaista ostvare, koliki bi to financijski gubitak mogao biti za SAD? Svaki odljev radne snage znači gubitak za državu, no gubitak je još veći kada ti pojedinci zarađuju milijune. Donosimo popis deset poznatih osoba s njihovom neto vrijednosti koja ukupno iznosi više od 800 milijuna dolara. Unatoč bogatstvu SAD-a, odlazak ovih zvijezda, njihovih kolega (i njima sličnima) mogao bi biti značajan odljev kapitala iz Amerike.

Podsjećamo, tijekom predsjedničke kampanje stanovnici Silicijske doline nedvosmisleno su se izjasnili koga će podržati u utrci za Bijelu kuću.

1. Cher, glumica i pjevačica, 320 milijuna dolara 2. Samuel L. Jackson, glumac i producent, 170 milijuna dolara 3. Miley Cyrus, glumica i pjevačica, 160 milijuna dolara 4. Jon Stewart, TV voditelj, glumac, medijski kritičar i stand-up komičar, 80 milijuna dolara 5. Whoopi Goldberg, glumica, komičarka i tv-voditeljica, 45 milijnuna dolara 6. Chelsea Handler, komičarka i glumica, 35 milijuna dolara 7. Bryan Cranston, glumac i producent, 30 milijuna dolara 8. Amy Schumer, stand-up komičarka i glumica,16 milijuna dolara 9. Lena Dunham, glumica i producentica,12 milijuna dolara 10. Keegan-Michael Key, glumac i komičar, 6 milijuna dolara

Migraciju je najavilo još poznatih Amerikanaca, a osim Kanade, željene destinacije su Novi Zeland, Australija i Španjolska.

25. travanj 2024 06:22