Preporučeno
StoryEditor

Za obnovu i razvoj Vukovara uložit će se 60 milijuna kuna

17. Studeni 2016.

Na sjednici Vlade u Vukovaru, održane u četvrtak uoči 25. godišnjice vukovarske tragedije i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, donesene su  odluke kojima se u obnovu i razvoj toga grada u sljedećem razdoblju namjerava uložiti oko 60 milijuna kuna.

Podržan je i prijedlog zaključka kojim Republika Hrvatska Gradu Vukovaru daruje sportsku dvoranu i plivalište na Trgu Dražena Petrovića te nekoliko zemljišta za sport i rekreaciju kao i odluka o sufinanciranju izgradnje 8,7 milijuna kuna vrijednog pristaništa "Marina" na Dunavu. Kako je pojasnio ministar Oleg Butković, riječ je o izgradnji privezišta za rekreativna plovila građana Vukovara sa 140 priveznih mjesta  dužine 265 metara.

Članovi Vlade podržali su i Prijedlog izrade Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture u Gradu Vukovaru za razdoblje od 2017. do 2021. godine.

Za obnovu vukovarskog Vodotornja Vlada će iz proračuna osigurati do 18,5 milijuna kuna (koji uključuje i porez na dodanu vrijednost) za obnovu vukovarskog Vodotornja, simbola otpora i prkosa, stradavanja i zajedništva u Domovinskome ratu, a za provedbu zaključka zaduženo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.  Procijenjeni troškovi obnove vukovarskog Vodotornja iznose ukupno 31 milijun kuna, javljaju mediji. Vukovarske gradske vlasti dosad su uspjele prikupiti nešto više od 12 milijuna kuna, a u akciju prikupljanja sredstava uključili su se građani iz svih krajeva Hrvatske, županije, gradovi i općine, udruge, tvrtke, ustanove i institucije te bojni drugi donatori.

04. svibanj 2024 21:11