Preporučeno
StoryEditor

Zastupnici u ponedjeljak odlučuju o raspuštanju Sabora, a izbori 4. rujna

17. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner rekao je u petak da će, ako dođe do novih parlamentarnih izbora, oni vjerojatno biti na jesen, istaknuvši kako do jeseni još ima dosta vremena pa do izbora možda neće ni doći, a možda će se ostvariti i stabilna parlamentarna većina jer je, istaknuo je, pitanje bi li s novim izborima vlada bila stabilna.

- Novi izbori ako dođe do njih uslijedit će u jesen. Do jeseni ima dosta vremena i do njih možda neće niti uopće doći. Možda će će stvoriti parlametarna većina dovoljna za formiranje nove stabilne Vlade, tim više sto je vrlo upitno kakva bi stabilnost Vlade bila nakon tih novih izbora, rekao je Reiner.

Grabar-Kitarović Reineru: Što hitnije sazvati sjednicu o raspuštanju Sabora

Reiner je poručio da bi cijelu stvar mogao zavlačiti, ali da to neće učiniti jer je svjestan ozbiljnosti trenutka tako da će to biti pravodobno.

- Sabor prestaje raditi s 15. srpnja i sigurno neće biti ništa nakon toga, neće se dogoditi ništa prije toga.

Nešto ranije lider oporbe i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je kako je bio kod predsjednika Hrvatskog sabora te je dogovoreno da će u ponedjeljak u 12 sati biti saborska sjednica na kojoj će se definitivno donijeti odluka o samoraspuštanju Sabora. Na njoj će bez rasprave biti donesena odluka o raspuštanju Sabora s datumom 15. srpnja, a novi izbori vjerojatno će biti održani 4. rujna.

Tko je za, a tko protiv raspuštanja Sabora

25. travanj 2024 02:35