Preporučeno
StoryEditor

Željko Lovrinčević: Započeti vlast s najvećim brojem ministara u Europi nije mudra odluka

19. Listopad 2016.

- Vlada je prevelika s obzirom na to da je javni sektor temeljni ekonomski problem u Hrvatskoj. Javni sektor nam je neučinkovit i prevelik. U tom se kontekstu započeti vlast s najvećim brojem ministara u Europi ne čini kao mudra odluka, komentirao je za Lider ekonomski stručnjak Željko Lovrinčević činjenicu da će nova Vlada umjesto 19 najavljenih, imati 20 ministarstava.

U jučer najavljenoj postavi Vlade Andreja Plenkovića bit će čak šest ministara ekonomske struke. Jučer objavljenim Zdravku Mariću na mjestu ministra financija, novoj ministrici gospodarstva Martini Dalić, ministru rada Tomislavu Ćoriću, ministrici EU fondova Gabrijeli Žalac te novom starom ministru branitelja Tomislavu Medvedu, danas se pridružio Goran Marić kao ministar bez portfelja.

Svoje mišljenje o tome kako će se kolege ekonomisti snaći u navedenim ministarstvima, profesor Lovrinčević nije htio iznositi, a na pitanje veseli li ga činjenica da će u Vladi biti zastupljeno čak šest ministara ekonomske struke rekao je:

- I dosad je u Vladi bilo dosta različitih profila. Neovisno o profilu, neki su se pokazali uspješniji, a neki manje uspješnima. Osim stručnog znanja, za ministra je važna sposobnost koordinacije i leadershipa. Bitno je okupiti kvalitetnu ekipu, učinkovito koordinirati njihov rad i postaviti se kao lider neovisno o području iz kojeg ministar dolazi.

12. travanj 2024 07:45