Što i kako
StoryEditor

English café u Lideru: Godišnji odmor - small talk i planovi za ljeto (3)

25. Kolovoz 2020.
English cafe - Planiranje godišnjeg odmora

Podsjetite se kako voditi small talk o godišnjem odmoru na radionicama škole stranih jezika Boutique Lingua u kolovozu.

U prvoj smo radionici ponovili koja glagolska vremena koristimo za opisivanje kako smo proveli godišnji odmor, a u drugoj i trećoj koja glagolska vremena koristimo kako bismo izrazili svoje namjere, predviđanja i planove za godišnji odmor koji nam tek predstoji.

Summer vacation 3: Our future summer vacation

Sada kada smo ponovili da za izražavanje namjere u engleskome jeziku koristimo going to future, a za sigurne planove Present continuous, ponovimo i kada se koristi will future! Will future nam vjerojatno prvi pada na pamet kada razmišljamo o izražavanju budućnosti u engleskome jeziku. Koristimo ga za odluke i ponude koje donosimo u trenutku, ali i za predviđanja, pa ga nalazimo u kontekstima sličnima ovome:

  • Where are you going for your summer vacation?
  • I am going to Dugi otok, we are leaving on Monday.
  • Have you been there before?
  • Yes, we go there every year, we like it a lot. There aren’t many people there, the sea is beautiful and the nature lovely. What about you?
  • We are staying in my parents’ house in Zadar. It is actually near Dugi otok!
  • If you want, you can come and pay us a visit!
  • I will! I can come on Saturday!

U ovoj situaciji, will koristimo za izražavanje odluke donesene u trenutku razgovora. Možemo ga koristiti i za predviđanja o nečijem ljetovanju, i reći I think he will go to Hvar this summer.

Sada kada smo ponovili različite načine izražavanja budućnosti u kontekstu ljetovanja, riješite kviz i provjerite svoje znanje!

Boutique Lingua

je visoko individualizirana škola stranih jezika koja u potpunosti prati potrebe i afinitete polaznika u cilju postizanja što boljih konverzacijskih rezultata.

Posjetite web stranicu i Facebook Boutique lingua škole, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

21. travanj 2024 21:53