Što i kako
StoryEditor

English café u Lideru: Small talk u poslovnome okruženju

05. Svibanj 2020.
Small talk

Sada kada ste savladali small talk s poznanicima, u svibnju vam donosimo četiri radionice nakon kojih ćete se bez oklijevanja upustiti u small talk s poslovnim suradnicima!

Small talk: Meeting a business acquaintance 1

Upoznavanje ili small talk s poslovnim suradnicima za većinu je nas neizostavni dio poslovnoga života. Međutim, kada za to trebamo koristiti strani jezik, to se upoznavanje može učiniti vrlo stresnim. Naučite ove izraze i upoznavanje i small talk postat će vam piece of cake!

S obzirom na to da se radi o poslovnome okruženju, predstavljanje može uključivati i spominjanje tvrtke u kojoj radimo pa tako nakon što se predstavimo možemo reći I’m from… / I’m with… / I work for… (company), a kako bismo pobliže objasnili čime se bavimo, možemo reći I’m in sales. I’m in charge of… I’m responsible for… I work with…

Izrazi to be in charge of i to be responsible for odnose se na ono za što smo na svome radnome mjestu odgovorni, primjerice I am in charge of the department.

Literatura: Intermediate Market Leader, David Cotton, David Falvey, Simon Kent, Pearson Education Limited, 2015.

Kada se upoznajemo s poslovnim suradnicima, osim predstavljanja korisno je upotrijebiti i izraze poput How are you? How’s everything going? ili, ako te suradnike već poznajemo, Great to see you again. Na njih možemo odgovoriti s Fine, thanks. No too bad, thanks ili s Pleased to meet you.

Pridružite nam se i idući tjedan, kada vam donosimo izraze koji će vam pomoći u predstavljanju vaše tvrtke!

ODGOVORI IZ PROŠLOTJEDNOG KVIZA

1. c) The phrase used when meeting an acquaintance is fancy bumping into you here.

2. c) We can use how is….? to ask about someone (How is Mary?) but we do not use it do ask about someone’s life.

3. b) I’ve been completely snowed under is the correct answer. We use present perfect to say what has happened up to now.

4. c) Well is the correct answer. We use I am getting on well with someone to express that we have a good relationship with someone, for example, I am getting on well with my sister.

5. a) We use how is she getting on to ask how is someone, what is new in their lives.

6. c) We do not use Okay, bye now without also including I’m sorry but I have to rush or It was really nice to see you because it would appear rude.

Boutique Lingua

je visoko individualizirana škola stranih jezika koja u potpunosti prati potrebe i afinitete polaznika u cilju postizanja što boljih konverzacijskih rezultata.

Posjetite web stranicu i Facebook Boutique lingua škole, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

25. travanj 2024 02:51