Studentski Lider klub
StoryEditor

Kako kotiraju ekonomisti: EFZG i EFOS organiziraju panel o konkurentnosti znanja i vještina na tržištu rada

15. Lipanj 2023.

Mreža udruga alumnija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta u Osijeku održat će u ponedjeljak 19. lipnja 2023. godine Panel ‘Konkurentnost znanja i vještina na tržištu rada: Kako kotiraju ekonomisti?‘. Panel će se održati u knjižnici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu s početkom u 17:00 sati, a cilj događaja je predstaviti programe koji alumni Ekonomskog fakulteta Zagreb i Ekonomskog fakulteta u Osijeku mogu upisati nakon završetka studija te ukazati na važnost cjeloživotnog učenja. Kako navode u priopćenju, događaj je namijenjen svim alumnima EFZG-a i EFOS-a, kao i javnim te privatnim tvrtkama, akademskoj zajednici, vladinim i nevladinim organizacijama te studentima.

Na panel raspravi će sudjelovati Ivana Bestvina Bukvić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Kosjenka Dumančić, prodekanica za strateška partnerstva i projekte s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber i Antonio Matković iz tvrtke Selectio koji će uoči panela održati uvodno izlaganje. Sudjelovanje na Panelu je besplatno uz obveznu prijavu do 16. lipnja 2023. putem poveznice, a po završetku je planirano prigodno druženje.

– Cilj je kroz ovakve panele ukazati koja su znanja i vještine tražene na tržištu rada te kako mi kao fakulteti možemo pomoći našim alumnijima da osnaže traženo i nakon završetka fakulteta kroz programe cjeloživotnog učenja, različite edukacije i neformalno obrazovanje. Održavanjem ovakvih panela osiguravamo kvalitetnu razmjenu znanja te međusobno povezivanje, nadopunjavanje i prilagođavanje suvremenim  promjenama u poslovnom okruženju, a čime naposljetku jačamo konkurentnost naših studenata na tržištu rada – istaknuo je Ivan Kelić, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta u Osijeku i potpredsjednik udruge Alumni EFOS.

25. travanj 2024 13:50