Studentski Lider klub
StoryEditor

Osječki Base58 poučavat će EFOS-ove studente tehnologiji povezanih blokova

21. Svibanj 2022.
Marko Vukobratović, izvršni član Uprave Base58

Studentima Ekonomskog fakulteta u Osijeku stručnjaci iz tvrtke Base58, koja se bavi ‘blockchainom‘, prenosit će znanja iz toga relativno novog tehnološkog područja

Hrvatska tvrtka koja se bavi primjenom tehnologije povezanih blokova (blockchain) u financijskotehnološkoj (fintech) industriji i elektroenergetici Base58 nova je potpisnica znanstveno-stručne suradnje s Ekonomskim fakultetom u Osijeku (EFOS). To će studentima omogućiti praćenje svjetskih trendova i iskorak u visokom obrazovanju, a Base58 na ovaj način sudjeluje u razvoju budućega kvalitetnoga kadra stručnjaka.

– Posebno ističemo mogućnosti razvoja mladih u tehnologiji blockchaina, njezinoj primjeni u elektroenergetici, novih paradigmi na financijskim i robnim tržištima poput kriptovaluta i kriptoimovine te razvoju aplikacija zasnovanih na tehnologiji povezanih blokova. Upravo će ta znanja i vještine EFOS-ovi studenti imati priliku steći u sklopu te znanstveno-stručne suradnje – rekao je izvršni član Uprave tvrtke Base58​ Marko Vukobratović.

EFOS već godinama surađuje s ključnim lokalnim tvrtkama poput Saponije i Inchooa, a nedavno je uspostavio suradnju i s udrugom Osijek Software City kako bi još bolje povezao studente s lokalnim IT tvrtkama. Suradnja se temelji na znanstvenim i stručnim aktivnostima koje studentima pružaju iskustvo rada u struci, pa i u međunarodnim IT kompanijama. Tvrtke tako biraju novi kadar za daljnje unaprjeđivanje poslovanja.

– Tvrtkin visokoobrazovani kadar posjeduje sva potrebna znanja i vještine za velik doprinos razvoju mladih stručnjaka – rekao je Vukobratović, čija se tvrtka već devet godina bavi tehnologijom blockchaina, otkako se pojavila.

27. travanj 2024 06:52