Tehno
StoryEditor

Airbnb raspisao 10 milijuna dolara vrijedan natječaj za dizajn ekscentričnih domova

06. Srpanj 2022.

OMG! Fundom potiču kreativce da ponude svoje ‘kreativne, jedinstvene i neobične‘ vizije poput kuća u obliku NLO letjelica ili, recimo, cipela

Vodeća svjetska platforma za posredovanje između iznajmljivača i njihovih gostiju, Airbnb, lansirala je deset milijuna dolara vrijedan natječaj OMG! Fund koji će odabrati najluđih sto dizajnerskih i arhitektonskih rješenja te ih nagraditi sa sto tisuća dolara.

Platforma koja danas ostvaruje prihode od 4,81 milijardu dolara, na ovaj način želi potaknuti kreativce da ponude potpuno drugačije vizije stambenog prostora, ideje koje su 'kreativne, jedinstvene i neobične' poput kuća u obliku NLO letjelice ili, primjerice, cipele.

Kako stoji u priopćenju, stotinu tisuća dolara koje najboljim idejama poklanja Airbnb trebale bi pomoći njihovim kreatorima (dizajnerima, arhitektima, DIY entuzijastima) da doista izgrade takve domove koji će potom biti uvršteni u specijalnu kategoriju na platformi – OMG.

Najbolje kandidate birat će stručni žiri u kojem sjede 'superhost' Kristie Wolfe, arhitekt Koichi Takada, potpredsjednik platforme Bruce Vaugn te stilska ikona Iris Apfel. Pobjednički timovi bit će poznati u rujnu ove godine, a novac će dobiti u tri navrata, kako završe koju fazu razvoja koju predviđa natječaj.

Također, žiri će prijave ocijeniti prema kriterijima kreativnosti (40 posto), izvedivosti (40 posto), održivosti (10 posto), ali i potencijalnu da ponudi gostu iznimno iskustvo.

27. travanj 2024 16:29