Tehno
StoryEditor

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

20. Veljača 2024.
Branko Škovrlj i Mate Rimac

Rimac Nevera dobila je nedavno svog prvog hrvatskog kupca, dr. Branka Škovrlja, hrvatskog neurokirurga koji živi u New Jerseyju. S obzirom na to da je kompanija Rimac Group iz garaže prerasla u globalnu tvrtku, ali i dalje zadržala sjedište u Hrvatskoj i hrvatski dizajn i znanje, ovaj događaj ima posebnu vrijednosti za kompaniju, navodi se u njihovom medijskom priopćenju.

Hrvatski kupac svoj je hiperautomobil Rimac Neveru preuzeo putem jednog od Bugatti Rimac prodajnih predstavnika, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku. Njegovo putovanje započelo je s YouTube videom u kojem je bio impresioniran kompanijom i automobilom. Svoj je interes izrazio odmah, a u više navrata je i posjetio Zagreb kako bi upoznao tim, odabrao točne specifikacije svog automobila, i pratio proizvodnju svoje Nevere.

Škovrlj se odlučio za sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila; tzv. Predator Black ‘Fantasy‘ završni sloj, s unutrašnjošću od crvene kože. Na eksterijeru se ističu sjajne crvene kočione čeljusti, skrivene iza Infinitus kotača, a na unutrašnjosti nekoliko posebnih detalja, uključujući crni satenski završni sloj za anodizirane metalne dijelove, perforirana sjedala i šavove karakteristične za Rimac automobile.

- Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat, uz mene osobno, koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio uključen u stvaranje svoje Nevere te koji sada postaje dio Rimac obitelji - izjavio je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Grupe.

Nevera je dizajnirana i razvijena te se proizvodi u sjedištu tvrtke Rimac u Hrvatskoj, odakle su isporuke u tijeku kupcima diljem svijeta. Postavivši 27 svjetskih rekorda za visoke performanse unutar samo godinu dana, uključujući rekord Nürburgring staze za serijska električnih vozila, kao i rekordno vrijeme Goodwood staze u Velikoj Britaniji za serijski automobil, Nevera predstavlja dokaz predanosti brenda stvaranju nove ere automobilskih performansi, dodaje se u priopćenju Rimac Grupe.

24. travanj 2024 01:47