Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Biotehnološka tvrtka GenePlanet osigurala 20 milijuna eura investicije od BlackPeak Capitala

14. Srpanj 2023.
Niklas Pichler, Marko Bitenc, GenePlanetfoto Linkedin

GenePlanet, biotehnološka tvrtka specijalizirana za rješenja za genetsko testiranje, objavila je da je uspješno prikupila 20 milijuna eura u rundi financiranja serije B. Ulaganje, koje vodi BlackPeak Capital, uključuje sudjelovanje impresivnog niza investitora kao što su Darwin, Kolektor, FMR i Designed Impact Ventures.

Financiranje je usmjereno na podršku daljnjem globalnom širenju GenePlaneta, sa strateškim fokusom na Europu i Latinsku Ameriku. Također će poticati razvoj novih proizvoda i značajno ulagati u izgradnju robusne infrastrukture velikih podataka.

GenePlanetov Nifty test, poznat po svojoj preciznosti i pouzdanosti, prvi je izbor među hrvatskim trudnicama. GenePlanet centar za sekvenciranje DNK u Zagrebu predstavlja jednu od najvažnijih privatnih investicija u genetsko testiranje u cijeloj regiji.

Pored toga, ulaganje će olakšati ambiciju GenePlaneta da razvije napredni sustav umjetne inteligencije velikog jezičnog modela. Ova inovativna platforma omogućit će sofisticiranije pregledavanje i tumačenje ljudskog genoma, korak do promjene u personaliziranoj medicini koja obećava značajne zdravstvene prednosti za pojedince širom svijeta.

Rješenja genetskog testiranja GenePlaneta usmjerena su i na kliničke faktore i na faktore načina života. Uz financijsku potporu, tvrtka je spremna dodatno se pozicionirati kao lider u industriji genetskog testiranja, kapitalizirajući sve veći interes za personaliziranu medicinu i proaktivno upravljanje zdravljem.

image

Marko Bitenc, GenePlanet

- Uzbuđeni smo zbog mogućnosti koje nam otvara ova runda financiranja. S ovim financijskim poticajem možemo ubrzati naše širenje, s ciljem uspostavljanja profitabilnih operacija u 50 zemalja u sljedećih pet godina, istovremeno ulažući u vrhunsku AI tehnologiju kako bi revolucionirali genetsko testiranje - rekao je Marko Bitenc, izvršni direktor GenePlaneta.

Niklas Pichler, upravni partner BlackPeak Capitala i voditelj transakcija, pridružit će se upravi GenePlaneta kako bi pomogao u provedbi snažnih strategija rasta tvrtke.

- Preventivna zdravstvena skrb i personalizirana medicina igrat će sve važniju ulogu u našim životima u bliskoj budućnosti. Uzbuđeni smo zbog partnerstva s GenePlanetom, tvrtkom koja je predvodnik inovacija u genetskom testiranju. Vjerujemo da GenePlanet ima golem potencijal rasta i radujemo se suradnji s timom menadžmenta tvrtke kako bismo pomogli ostvariti taj potencijal - rekao je Pichler.

25. travanj 2024 06:35