Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Glavna skupština Podravke odlučuje o rekordnoj dividendi od 3,2 eura po dionici

08. Travanj 2024.
Podravka zgrada

Koprivnička prehrambena perjanica Podravka objavila je danas na Zagrebačkoj burzi poziv na Glavnu skupštinu koja će se održati 16. svibnja u upravnoj zgradi kompanije.

Kako je navedeno u pozivu Podravka je u 2023. godini ostvarila dobit od 47,4 milijuna eura, što je porast od 12 posto u odnosu na prethodnu godinu. Od tog iznosa će se 2,3 milijuna eura preraspodijeliti u zakonske rezerve, a 22,2 milijuna eura u ostale rezerve.

Ostatak će se isplatiti dioničarima u vidu dividende koja će u iznositi 3,2 eura po dionici. Riječ je o povijesno rekordnom iznosu dividende koju isplaćuje Podravka i za 55 centi je veća u odnosu na onu koja se isplatila prošle godine.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji upisani u SKKD zaklučno s 14. lipnja.

Najviši iznos dividende iznosi 22,8 milijuna eura, a isplaćeni će iznos ovisiti o broju dionica koje će pripadati registriranim dioničarima u depozitariju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), umanjeno za dividendu po vlastitim dionicama, navodi se u pozivu, uz napomenu da će se nakon takvog rasporeda ostatak neto dobiti zadržati u zadržanoj dobiti.

Također, kako stoji u pozivu na Glavnu skupštinu, predlaže se davanje razrješnice članovima Uprave na čijem je čelu Martina Dalić i Nadzornog odbora Podravke na čelu s Damirom Grbavcem.

28. travanj 2024 23:34