Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Najnoviji ugovor međunarodna agencija CMG Digital potpisala je s Rimac Automobilima

19. Svibanj 2022.
Ana Tolić Božić

Gotovo sav prihod koji je veći od deset milijuna dolara godišnje i stalno raste agencija CMG Digital, čije je sjedište u Puli, a ima ured u Zagrebu te predstavništva u Londonu i New Yorku, ostvaruje prodajom usluga na svjetskom tržištu. Klijenti su joj velike svjetske kompanije kojima nudi široki raspon usluga iz spektra novih digitalnih tehnologija.

Prije dvadeset i jednu godinu CMG Digital osnovao je marketinški stručnjak Rob Anderson u New Yorku s namjerom stvaranja sadržaja za klijente neovisno o kojem se tržištu i jeziku radi. Anderson je 2008., na poziv suradnika iz CMG-a, posjetio Pulu gdje je odlučio otvoriti ured koji je poslije postao i sjedište agencije kojom upravlja izvršna direktorica Ana Tolić Božić.

Agencija koja se do travnja ove godine zvala CMG (Convergent Media Group) rebrendingom je promijenila ime u CMG Digital kako bi jasnije komunicirala glavnu ekspertizu. Rebrending je zapravo nadogradnja poslovnog modela koji se prije svega odnosi na potpunu implementaciju business to human modela kojemu je glavna misija vraćanje humanosti u digitalna rješenja, ali i pametnog balansa između kreiranja potpunog novih digitalno-kreativnih rješenja te prilagodbu postojećih.

CMG Digital klijentima nudi široki raspon usluga i bavi se nizom djelatnosti koje se nalaze u spektru novih digitalnih tehnologija: provodi složene digitalne transformacije platformi i organizacijskih modela, razvija aplikacije, dizajnira i programira web stranice, stvara i implementira SEO strategije, ali i prilagođava jednostavnije sadržaje.

– Bavimo se i kreativnim uslugama poput pisanja tekstova, grafičkog dizajna, kreiranja i uređivanja videa, 3D transkreacije, prevođenja na preko 50 jezika, UI/UX dizajna i oblikovanja sadržaja. Zbog ovakve širine naši klijenti na jednom mjestu, u CMG Digitalu, dobivaju usluge koje su prije morali tražiti na nekoliko različitih adresa – kaže Tolić Božić.

Klijenti agencije velike su svjetske kompanije: Procter & Gamble, najveći svjetski oglašivač, GlaxoSmithKline, jedna od najvećih farmaceutskih kompanija, Syngenta, vodeća agrikulturna kompanija, ConvaTec, Cloetta, Edgewell…

CMG Digital je do danas isporučio više od pedeset tisuća projekata, napravili su više od dvjesto globalnih brendova, kreirali su i upravljaju s oko tisuću web stranica te su kreirali, implementirali i upravljali digitalnim rješenjima na više od sto tržišta diljem svijeta. Njihov posljednji veliki klijent je i hrvatska kompanija Rimac Automobili s kojom su nedavno dogovorili suradnju.

Više o agenciji CMG Digital i njihovim budućim planovima pročitajte u novom broju tiskanog i digitalnog izdanja Lidera.

30. travanj 2024 05:48