Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Radiochirurgia Zagreb sklopila suradnju s bolnicom Tehničkog sveučilišta u Münchenu

12. Travanj 2024.
prof.dr.sc. Dragan Schwarz i prof.dr. Helmut Friess

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i bolnica ‘rechts der Isar‘, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu, potpisali su ugovor o suradnji u sklopu kojeg će dijeliti znanja i iskustva o najmodernijim medicinskim rješenjima iz područja kirurškog, radiokirurškog i hibridnog načina liječenja bolesti.

Kako se navodi u priopćenju, ugovor su potpisali prof. dr. Helmut Friess, direktor Kirurške klinike i poliklinike u bolnici ‘rechts der Isar‘, Tehničkog sveučilišta u Münchenu i prof. dr. sc. Dragan Schwarz, ravnatelj Radiochirurgije Zagreb. Svečanom potpisivanju Ugovora, u pratnji prof. dr. Friessa, prisustvovala je Mirjana Jaman, članica savjetničkog tima Zaklade za kirurgiju Tehničkog sveučilišta u Münchenu koju je 2007. godine osnovao prof. dr. Friess sa svojom suprugom.

Suradnja se prvenstveno odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, a potpisnici ugovora uvjereni su da će ona poboljšati i ukupnu razinu medicinske usluge u Hrvatskoj i Njemačkoj.

- Prema novim procjenama Međunarodne agencije za istraživanje raka, broj novih slučajeva karcinoma u Europi porast će za 22,5 posto u sljedeća dva desetljeća. Upravo je zato krucijalno da dijelimo znanje o borbi s tom podmuklom bolešću, i to ne samo unutar nacionalnih okvira. Radiochirurgia Zagreb, baš kao i bolnica ‘rechts der Isar‘, ulaže brojna sredstva u modernizaciju i unaprjeđenje dijagnostike te liječenja tumora, pogotovo u tehnički aspekt koji danas postaje sve važniji faktor u medicini - istaknuo je Schwarz te dodao da je premisa suradnje rad na razvoju novih pristupa dijagnostike i liječenja, usporedba rezultata i iskustava pacijenata, ali i razmjena znanja između najboljih liječnika u svijetu.

Od svog osnutka 1868. godine, Tehničko sveučilište u Münchenu odlikuje izvrsnost u istraživanju i edukaciji, što iznova potvrđuju visoka mjesta na nacionalnim i međunarodnim ljestvicama. Kroz povijest je čak 13 Nobelovih nagrada otišlo profesorima i diplomantima Sveučilišta, uključujući dvije Nobelove nagrade za medicinu, a njihovi su istraživači među pionirima biotehnologije i neutronske fizike.

29. travanj 2024 20:55