Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Sunce hoteli odlaze sa Zagrebačke burze

29. Prosinac 2023.
BlueSun Hotels & Resorts Hrvatska

Kao što se moglo i pretpostaviti nakon istiskivanja manjinskih dioničara, uprava turističke kompanije Sunce hoteli donijela je odluku o prestanku uvrštenja dionica društva na Zagrebačkoj burzi od 2. siječnja iduće godine, s tim da od danas više nije moguće trgovanje. Kako smo već pisali, društvo u vlasništvu Eagle Hillsa krajem studenog donijelo je odluku o istiskivanju manjiskih dioničara, koji su imali udjel manji od 4 posto u kompaniji.

S obzirom da dionice Sunce hotela više ne udovoljavaju uvjetima za uvrštenje na Službeno tržište, jer izdavatelj predmetnih dionica ima samo jednog dioničara, te ne postoji distribucija dionica javnosti, donesena je odluka o delistiranju s Burze, stoji u obrazloženju.

Kako je poznato, Eagle Hills, u vlasništvu šeika Mohamed Ali Rashed Alabbara preuzeo je Sunce hotele od Jake Andabaka u proljeće 2021. godine, uz obećanje da će nastaviti ulaganja u portfelj i razvoj turizma u destinacijama u kojima posluju. U prva tri kvartala ove godine imali su rast prihoda od oko 15 posto u odnosu na lani (ukupno 67,3 milijuna eura), uz realiziranu EBITDA od skoro 26 milijuna eura.

29. travanj 2024 01:24