Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Bivši predsjednik Uprave Pevexa povukao se s čela Dicentre, ruski odlasci iz Upravnog odbora Fortenove…

13. Rujan 2022.
Jurica Lovrinčevićfoto Ratko Mavar

Vlasnik DICENTRE Jurica Lovrinčević, koji je inače do 2021. godine bio predsjednik Uprave Pevexa, poziciju predsjednika Uprave prepustio je dosadašnjem članu Uprave Nenadu Bračunu. Tvrtka je također znatno povećala svoj temeljni kapital – s 1,42 milijuna kuna na 10 milijuna kuna.

Danil Gusev i Julian Michael Simmonds napustili su članstvo u Upravnom odboru FORTENOVA GRUPE. Obojica su bili na neizvršnim pozicijama. Gusev, partner u europsko-američkom fondu rizičnog kapitala GAUSS VENTURES, ušao je u Upravni odbor prije godinu i pol, a Simmonds je kao član NO-a VTB BANKE EUROPE, bio u prvoj garnituri koja je upravljala FORTENOVA GRUPOM od osnivanja, od 1. travnja 2019.

Krešo Antonović postao je novi predsjednik NO-a tvrtke ODAŠILJAČI I VEZE umjesto Marinka Jurčevića, a Ante Grbac prestao je biti član NO-a.

Alexander Deopito imenovan je novim predsjednikom Uprave PEEK & CLOPPENBURGA umjesto Igora Philipa Matica, a Carolin Miriam Sinje Schwarz postala je nova članica Uprave tvrtke.

Joso Petković i Marko Brković imenovani su novim članovima Uprave tvrtke DJELO iz općine Unešić.

Filip Anić postao je novi direktor WHIRLPOOLA CROATIA.          

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a zagrebačkog PODZEMNOG SKLADIŠTA PLINA Ivica Mandić preimenovan je u člana NO-a tvrtke.

Tvrtka ALPHACHROM švicarskog vlasnika pripojila je tvrtku ASOLUTIC, koja je do sada bila u vlasništvu turske tvrtke SEM TEKNOLOJI.

Nataši Dusper dodijeljena je prokura u zagrebačkoj tvrtki T R G, čime je zamijenila Marka Duspera.

Slava Marović zamijenila je Marijana Marovića u vlasničkoj strukturi MARINE PUNAT. Tvrtka ima ukupno 84 suvlasnika.

Helena Hegediš postala je nova predsjednica NO-a slatinskog AGRODUHANA umjesto Luke Birčića.

Zagrebački PROFICIO pripojio je svoju tvrtku BRAVIN.

Odlukom skupštine dubrovačke tvrtke ALIQUANTA prihvaćen je plan podjele odvajanja s preuzimanjem i istodobnim prijenosom dijela imovine na postojeću tvrtku MODICUS DUBROVNIK.

Tin Burić imenovan je novim članom Uprave splitske tvrtke BROSS TRADE umjesto Roberta Burića.

Nad tvrtkom COOP 31 u vlasništvu nizozemskih tvrtki KJC INVEST B.V. i DE HUNNENSCHANS BEHEER B.V. pokrenut je postupak likvidacije. Josip Konjevod imenovan je likvidatorom umjesto direktora Michela Bertela Louisa Johna Van Alena.  

Ljubica Jumić i Milenko Jumić preuzeli su vlasništvu u GOSPODARSTVU JUMIĆ od Nine Jumić i Hrvoja Jumića.

05. svibanj 2024 09:54