Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Finalizirano Merkurovo preuzimanje Wüstenrot osiguranja, novi član u Upravi HEP-a…

17. Siječanj 2023.
Ingo Hofmann

MERKUR OSIGURANJE preuzelo je vlasništvo nad WÜSTENROT ŽIVOTNIM OSIGURANJEM od austrijskog WÜSTENROT VERSICHERUNGS AKTIENGESELLSCHAFTA. Transakcija najavljena ljetos sada je i finalizirana, nakon odobrenja odgovornih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja. MERKUR OSIGURANJE u vlasništvu je MERKUR VERSICHERUNGA iz Graza, najstarijega austrijskog zdravstvenog osiguratelja, utemeljenoga 1798. godine. Također, Ingo Hofmann postao je novi predsjednik NO-a tvrtke umjesto Susanne Riess, Martin Ohde postao je njegov zamjenik umjesto Geralda Haslera. Martin Stihsen, Harald Christandl i Markus Zahrnhofer novi su članovi NO-a, a napustili su ga Andreas Senjak, Brigitte Feldhofer i Markus Springl.

Vice Oršulić postao je novi član Uprave HRVATSKE ELEKTROPRIVREDE.

Nerio Perich napustio je mjesto člana Uprave tvrtke HEMPEL iz Umaga.

Emiru Varnicu ukinuta je prokura u zagrebačkom STRABAGU.

Bruno Prapotnik napustio je mjesto direktora varaždinskoga COMPROM PLUSA.

Branimir Legac potpuno je preuzeo vlasništvo nad FEROIMPEXOM AUTOMOBILSKOM TEHNIKOM i tvrtkom TO-KA-BU nakon što se Habiba Legac povukla iz vlasničke strukture i s direktorske pozicije u tvrtkama.

U vlasničku strukturu SMART SENSEA ušli su tvrtka SMART NET, Darije Hanžeković, Luka Ruklić, Zvonimir Anić, Marko Pecić, Violeta Batrla i Drita Očić, a Franjo Majstor napustio je suvlasništvo u tvrtki. SMART SENSE sad ima ukupno trinaest suvlasnika.

Zvonimir Bašnec potpuno je preuzeo vlasništvo nad tvrtkom DRVO-ALUMINIJ nakon što se austrijski ALU-FAIR povukao iz suvlasništva.

Milan Gojković postao je novi član Uprave osječkog EUROAUTA.

27. travanj 2024 22:30