Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Kranjčec iz MIV-a na čelo OMV-INDOIL-a, Glas Istre novine u stečaju, Končarove tvrtke ukidaju uprave…

16. Travanj 2024.
Krešimir Kranjčec, MIVfoto Lider Media

Krešimir Kranjčec novi je predsjednik Uprave tvrtke OMV-INDOIL iz Donjeg Stupnika umjesto Stipe Miličevića. Kranjčec je do sredine veljače bio na čelu METALSKE INDUSTRIJE VARAŽDIN.

KONČAR je ukinuo uprave u nekim tvrtkama iz grupacije. Vedran Jelinek više nije predsjednik Uprave KONČARA ‒ ELEKTRONIKE I INFORMATIKE pa tvrtku sada samostalno, kao direktor, zastupa dosadašnji član Uprave Miroslav Macan. Siniša Marijan više nije predsjednik Uprave KONČARA ‒ INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU pa tvrtku sada samostalno zastupa Dalibor Filipović-Grčić kao direktor.

Pokrenut je prethodni stečajni postupak za GLAS ISTRE NOVINE. Zahtjev je podnijela FINA zbog neplaćenih potraživanja od 310 tisuća eura, od čega 65 tisuća otpada na porezne dugove. Tvrtka je od 2018. u predstečajnoj nagodbi, a privremeni stečajni upravitelj Hrvoje Kraljičković treba ustanoviti ima li dužnik imovine za pokriće troškova stečajnog postupka. Ročište je zakazano za 13. svibnja.

Nataša Nemec i Mladen Kučić imenovani su članovima NO-a CROATIA RECORDSA umjesto Drage Vidakovića i pok. Miroslava Lilića.

Armend Jashari ušao je u vlasničku strukturu APIPHARME umjesto Muhameda Jasharija.

Tvrtka KAVALA u vlasništvu Denisa Stephana Vulicha preuzela je DANAK iz Metkovića od Luke Oršulića. Vulich je zauzeo funkciju člana Uprave, a Boži Vladušiću dodijeljena je prokura.

Filip Radojević od 26. listopada 2023. obnaša funkciju direktora u PROMANDSU umjesto Bojane Zajc.

Rene Tiefenbacher imenovan je direktorom u EGLO RASVJETI umjesto Petera Gabla.

Luciji Žordić i Ivanu Zvonimiru Žordiću dodijeljena je prokura u velikogoričkom MICROTEAMU.

Dario Perković imenovan je članom NO-a osječkog UKOPA umjesto Zorana Barbarića.

Poljski UNILINK preuzeo je EURO POSREDOVANJE od Vladimira Mihelja i Domagoja Bešića.

RENOVA PROJEKT prema odluci vlasnika prestaje djelovati.

Guillaume Frédéric Taton i Alan Miškić imenovani su direktorima GERFLORA ADRIATICA umjesto Alenke Šiklić i Philippea Dominiquea Marie Puecha.

Marek Studénka novi je direktor ADRIACINKA iz Dugog Sela umjesto Silvana Bralića.

Iz Sudskog je registra izbrisan ALUFIX.

25. travanj 2024 08:14