Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Mađari izašli iz vlasništva Poljocentra, promjene na čelu Sokola, varaždinski Cratis dobio novog suvlasnika i NO…

12. Ožujak 2024.
Zlatko Marić

Mađarska tvrtka PRIMUS FARMING izašla je iz vlasničke strukture POLJOCENTRA iz Križevaca pa jedini vlasnik tvrtke ostaje Vladimir Maksić.

Osnivač zaštitarske tvrtke SOKOL Zlatko Marić povukao se s pozicije predsjednika Uprave i preuzeo prokuru, a dosadašnjega člana Uprave Kristiana Marića imenovao je predsjednikom Uprave. Dominik Marić novi je član Uprave, a Lidiji Marić dodijeljena je prokura.

Darko Pintarić ušao je u vlasničku strukturu varaždinskoga CRATISA, a udio u vlasništvu preuzela je i sama kompanija. Tvrtka je dobila i NO, kojim predsjeda suvlasnik Matija Grabar, njegovim zamjenikom imenovan je suvlasnik Marko Dagelić. Članom NO-a imenovan je i Filip Sabalić¸ također suvlasnik, a četvrti član je Marko Porobija.

Pavel Vereshak od 15. travnja 2023. obnaša funkciju člana Uprave TDR-a u vlasništvu BAT-a umjesto Tamása Józsefa Nyake i Josipa Lozančića. Zoranu Višnjiću dodijeljena je prokura.

Ivanu Pozderu dodijeljena je prokura u tvrtki AXEREAL CROATIA.

Luka Vučinić povukao se s direktorske pozicije u tvrtki za distribuciju plinskih motora STI nakon što je vlasništvo prepustio Ivanu Vučiniću.

Zsolt Toth imenovan je direktorom tvrtke DHL FREIGHT umjesto Ivana Posavca.

Josip Dujmović imenovan je stečajnim upraviteljem riječkog VACANSOLEILA umjesto Saše Stipića.

Danski RAND BOATS HOLDING preuzeo je RAND SHIPYARD iz Turjaka od FUTURE SWELLSA.

Suvlasnicima velikogoričke obiteljske tvrtke HARAMUSTEK Nenadu Haramusteku i Goranu Haramusteku dodijeljena je prokura.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak nad DIGITALNOM TRGOVINOM I MREŽOM Alana Zoubija, koja je na ‘crnoj listi‘ Porezne uprave zbog poreznog duga od 488 tisuća eura.

Darko Mlačić postao je suvlasnik splitskog FORTE SOLARA umjesto Nataše Mlačić.

Nedžbi Zendeli postao je stopostotni vlasnik ČEGRANE MARKETINGA nakon što su iz vlasničke strukture izašli Zufer Zendeli i Djevat Durmishi, koji se povukao i s direktorske pozicije. Mafisu Zendeliju dodijeljena je prokura.

Slovenska ISKRA ušla je u vlasničku strukturu ELMAPA iz Podstrane.

Goranu Maraviću opozvana je prokura u pulskom Z. M. DEVELOPMENTU.

26. travanj 2024 13:10