Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Malteška tvrtka preuzela Kali tunu od Japanaca, promjene u NO-u Konzuma…

12. Lipanj 2023.

Dosadašnji član NO-a KONZUM PLUSA James Pearson zamijenio je Siegfrieda Alfonsa Ganshorna na mjestu zamjenika predsjednika NO-a, a Hido Lajtman i Gordana Fabris postali su novi članovi NO-a.

Nakon što je tvrtka s Malte AJD TUNA LTD (posluje u sklopu AZZOPARDI GROUPA, koji vode braća Charles i Tonny Azzopardi) preuzela vlasništvo nad KALI TUNOM od japanskog TOKAI LOGISTICS CO.-a, Carmel Azzopardi je preuzeo ulogu jedinog člana Uprave tvrtke umjesto Jire Kamboa, a Yoko Okawi je ukinuta prokura. Ista promjena u Upravi dogodila se i u tvrtki MB LUBIN, koja je u vlasništvu KALI TUNE. Inače, AJD TUNA jedan je od tri najveća sredozemna proizvođača tune, koju mahom izvozi u Japan. Tvrtku postoji od 1980., a danas je među vodećima na Malti u FMCG-u (roba široke potrošnje), akvakulturi, maloprodaji, turizmu i razvoju nekretnina. KALI TUNA je prošle godine prepolovila prihode (s 21 milijun eura na manje od 11 milijuna) i iskazala gotovo dva milijuna eura gubitka.

Tomislav Šapina postao je novi direktor tvrtke EUROPA ‒ UPRAVLJANJE NEKRETNINAMA, koja je u vlasništvu KAUFLANDA HRVATSKA.

Jure Lešina preuzeo je vlasnički udio Rosande Lešine u tvrtki MIJUKIĆ.

Nini Vugrinecu ukinuta je prokura u tvrtki ADVIRA iz Pribislavca.

Dejan Mrđenović ušao je u vlasničku strukturu zagrebačkog IGP TECHA. Tvrtka sada ima osam suvlasnika.

KONČAR – ELEKTRIČNI UREĐAJI pripojeni su KONČAR – APARATIMA I POSTROJENJU.

28. travanj 2024 01:37