Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novak napustio čelo Luke Šibenik, smjena na čelu Jadranka turizma…

01. Ožujak 2023.
Zvonimir Novakfoto Ratko Mavar

Zvonimir Novak napustio je mjesto predsjednika Uprave LUKE ŠIBENIK, pa je Marijan Bilić ponovo ostao jedini član Uprave i direktor tvrtke. Novak je dugo godina bio pomoćnik ministra gospodarstva zadužen za industriju. Najviše se bavio problematikom brodogradilišta, a u životopisu ima i poziciju predsjednika Uprave Brodogradilišta Kraljevica, koje je pripremao za privatizaciju. Iz Ministarstva je otišao ‘na vlastiti zahtjev‘ s krajem rujna pošle godine, nakon dolaska  novog ministra Davora Filipovića

Andrea Glavan preuzela je poziciju jedine članice Uprave JADRANKA TURIZMA iz Malog Lošinja od Petera Schocha.

ENNA FRUIT preuzela je vlasništvo nad tvrtkom MOSLAVINA VOĆE od tvrtke JOQA, koja je u vlasništvu Josipa Jurčevića, Pavla Vujnovca i Damira Spudića.

Tvrtka LA-VOR PROPERTY preuzela je više dijelova imovine, obveza i pravnih odnosa od tvrtke LA-VOR TRADE iz Buzeta. Tvrtke imaju zajedničkog vlasnika Igora Bodrožića.

Željko Cavrić napustio je mjesto člana NO-a VG VODOOPSKRBE iz Velike Gorice.

Jelena Mihailić i Petar Maletić pridružili su se Sonji Maletić i Željku Matiću u Upravi tvrtke NACIONAL iz Bjelovara.

Petar Hodak preuzeo je ulogu direktora u HODAK PROMETU od Stipe Hodaka.

Ivica Božan postao je novi zamjenik predsjednika NO-a GLASA SLAVONIJE umjesto Ivice Modrića, koji je ostao član NO-a, a Jakov Krešić napustio je mjesto člana NO-a. Tvrtka je od 15. veljače u blokadi. 

Nad tvrtkom SMARTPHONE I TABLET SERVIS u vlasništvu Matije Zadravca otvoren je predstečajni postupak. Postupak je pokrenut zbog blokade računa od Porezne uprave u iznosu 30,6 tisuća eura (230,8 tisuća kuna). Prema izmijenjenom planu restrukturiranja od 17. veljače tvrtka predlaže vjerovnicima otpis 40 posto od 2,17 milijuna eura potraživanja na način da se umanjeni iznos (1,3 milijuna eura) otplaćuje nakon proteka počeka od dvije godine, u razdoblju od dodatnih 10 godina. Za povjerenika je imenovan Vladimir Besek.

Tvrtka MONRI PAYMENTS pripojila je tvrtke INTEGRIRANI POSLOVNI SUSTAVI i GASTROBIT ‒ GRC GRUPU.

Marijani Nikolić ukinuta je prokura u tvrtki MIPEK.

Nizozemska tvrtka BRAMBLES INVESTMENTS EUROPE preuzela je vlasništvo nad zagrebačkom tvrtkom CHEP od tvrtke CHEP EUROP.

Vinku Bijukoviću ukinuta je prokura u osječkom ZAVODU ZA UNAPREĐIVANJE SIGURNOSTI.

28. travanj 2024 19:02