Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Vargona, potvrđena ostavka u Drava Internationalu, ECG Croatia dobila Upravu…

12. Veljača 2024.
Goran Brašnić

Većinski vlasnik osječke tvrtke DRAVA INTERNATIONAL Zvonko Bede podnio je ostavku na mjesto direktora nakon što je u siječnju uhićen zbog odgovornosti za veliki požar na odlagalištu plastike. Dosadašnja prokuristica Snježana Alerić imenovana je direktoricom, a Marku Bedeu dodijeljena je prokura. Njih dvoje manjinski su vlasnici tvrtke. Inače, ostavka je bila standardni manevar kako bi se anulirala opasnost od mogućeg ponavljanja kaznenog djela i izbjegao istražni zatvor, ali sudac to nije uvažio.

Dosadašnji član NO-a VARGONA iz Kukuljanova Tin Ban imenovan je  predsjednikom Uprave umjesto suvlasnika Gorana Brašnića, a Tomislav Franko Marko Šustić imenovani su članovima Uprave umjesto Igora Andreića.

ECG CROATIA iz Pule dobio je Upravu, čiji su članovi Philippe Marie Christian  Imbert de Tremiolles, Marino Brečević, Vanja Rampini i Igor Arnold. Predsjednikom Uprave imenovan je dosadašnji direktor Alain Yvon Calme. Također, ECG-u CROATIA pripojene su tvrtke ROAN CAMPING HOLIDAYS, ADRIATIC KAMP i MEDITERAN KAMP, koje su u sklopu krovne francuske kompanije HOMEAIR VACANSES.

Marko Kalčić ušao je u Upravu PRESOFLEX GRADNJE, pa je dosadašnji direktor Ivan Bilić postao predsjednik Uprave. 

Suvlasnik i dosadašnji prokurist ŽITARA iz Donjeg Miholjca Nedjeljko Mihalj imenovan je  predsjednikom Uprave.

Mario Bandić više nije suvlasnik u BASCH-MONTU iz Slavonskog Broda, čiji jedini  vlasnik ostaje Borko Bandić.

Oliver Rođak imenovan je direktorom u varaždinskom TERRALOGU.

Ivica Sulje imenovan je predsjednikom Uprave makarske ROMANE umjesto Ante  Barića.

Nakon što je Krešimir Meštrić izašao iz Uprave SICK MOBILISISA iz Jalkovca, Goran Kanižaj imenovan je direktorom.

Osječka VODOVOD-MONTAŽA dobila je NO, čijim je predsjednikom imenovan  David Krmpotić. Velimir Golub imenovan je zamjenikom predsjednika, a Karlo Šatvar članom NO-a.

Davor Sabolić novi je direktor tvrtki METAL DEKOR i METAL DEKOR FERRO iz  Ivanovca umjesto vlasnice Natalije Senčar Vrhar, koja je preuzela prokuru, a koja je dodijeljena i Saši Senčaru

Željko Tomić imenovan je članom Uprave i direktorom u tvrtki IZOLACIJA-KOŠKA.

26. travanj 2024 19:16