Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Unuk Franje Tuđmana potpuno preuzeo Adviseru, pojačanja u Upravi Hanza medije…

19. Rujan 2022.
Dejan Košutić

Unuk Franje Tuđmana Dejan Košutić potpuno je preuzeo vlasništvo nad tvrtkom ADVISERA EXPERT SOLUTIONS nakon što je Elvis Mrša napustio suvlasništvo u tvrtki. Košutić je i predsjednik Uprave. Stručnjak je za kibernetičku sigurnost, doktorirao je s radom 'Utjecaj kibernetičke sigurnosti na konkurentsku prednost', a njegova tvrtka bavi se usklađivanjem s ISO standardima.

Suvlasnica HANZA MEDIJE i dosadašnja jedina članica Uprave Ana Hanžeković Krznarić preuzela je mjesto predsjednice Uprave, a dosadašnja prokuristica Zorica Vitez Sever i Igor Cenić imenovani su članovima Uprave.

Donedavno predsjednik NO-a VINDIJE Antun Štabi, kojeg je nedavno zamijenio Zvonimir Buterin, je preuzeo ulogu zamjenika predsjednika umjesto Marte Golub.

Ivan Zovko imenovan je novim direktorom BRODOGRADITELJ MONTAŽE iz Fažane.

Ivan Benčić i Feđa Štulić postali su nov suvlasnici tvrtke SIPRO iz Umaga, a Vesna Žmak napustila je vlasničku strukturu tvrtke. Žmak je ostala u NO-u i preuzela ulogu predsjednice Odbora umjesto Valtera Načinovića, a Štulić je postao njezin zamjenik umjesto Slavka Benčića. Sanja Ajster Šćulac postala je nova članica NO-a.

Dosadašnjem predsjedniku NO-a VELEPROMETA VUKOVAR Andriji Poleu dodijeljena je prokura, a Ivanu Roci i Nadi Leku prokura je ukinuta. Leko je postala nova predsjednica NO-a, a Dragana Pole nova zamjenica predsjednika umjesto Marije Pejčić.

Matija Pavlinić  imenovan je novim direktorom zagrebačkog ZAMAX PLINA umjesto Tomislava Vrbanovića.

Edvard Badurina imenovan je novim članom Uprave riječkog EUROTON INTERNATIONALA.

Dosadašnji član NO-a čakovečkog AGROMEĐIMURJA Marijan Škvorc postao je novi predsjednik Odbora umjesto Jelene Glavine. Savo Vukićević postao je novi zamjenik predsjednika umjesto Nikole Vujačića, a Ivana Vujačić i Marta Markač postale su nove članice NO-a.

Tvrtka SETINO INTERNATIONAL promijenila je naziv u MAKSIM – KUJUNDŽIĆ nakon što je Maksim Kujundžić preuzeo vlasništvo i direktorsku poziciju u tvrtki od Nebojše Ćorde.

Mirko Ribić i Matija Strujić napustili su suvlasništvo i Upravu osječke tvrtke STRUJIĆ & CO.

Zoran Zeljić preuzeo je vlasništvo nad tvrtkom ELEKTRO ZELJIĆ od Silvije Zeljić.

27. travanj 2024 11:35