Tvrtke i tržišta
StoryEditor

U novi luksuzni resort u blizini Zadra poznati investitor ulaže 50 milijuna eura, saznali smo cijenu kvadrata

17. Studeni 2023.
Molum hotel Residances_2

Prva faza izgradnje luksuznog resorta Molum Hotel & Residences tvrtke Sunčani resort u vlasništvu Jake Andabaka bit će gotova početkom sljedeće godine, potvrdio nam je danas investitor koji u mjestu  Sv. Filip i Jakov gradi hotel, marinu i rezidencijalni dio, koji je upravo krenuo u prodaju. Investicija od ukupno 120 ključeva na kraju će biti teška oko 50 milijuna eura, odnosno oko 400 tisuća eura po ključu, a u narednoj fazi ide i izgradnja marine koja bi prve brodove trebala primiti u lipnju 2014. godine, otkriva Andabak za Lider. Kako je poznato, nakon što je prije dvije i pol godine prodao tvrtku Sunce hoteli, najavljujući svoj postupni izlazak iz turizma kako bi se posvetio poljoprivredi i energetici, Jako Andabak ipak se vratio kao investitor na Jadran, ovog puta u općini Sv. Filip i Jakov u koju prvi put kani dovesti luksuznu turističku ponudu.

Resort Molum gradi se na mjestu bivšeg apartmanskog naselja Croatia, na ukupnoj površini od 35.000 m2 uz more, a uz resort s 5 zvjezdica gradi se i marina od 127 vezova, nakon što je Andabak lani dobio koncesiju od općine. Samo ulaganje u marinu trebalo bi iznositi oko 10 milijuna eura.

- Kako smo svojedobno napravili u Brelima, ideja nam je dovesti luksuz u destinaciju koja je trenutačno na 3 zvjezdice, te time omogućiti proširenje turističke sezone i stvaranje dodane vrijednosti -  pojasnio je investitor ovog proljeća.

Molum resort čini hotel, šest objekata sa 60 luksuznih rezidencija, ispred kojih se nalazi uređena plaža, nekoliko velikih bazena, dječji bazen te igralište, a u idućoj fazi ide i izgradnja luksuznih vila.

Ovih 60 spomenutih rezidencija već se nalazi na tržištu za prodaju, po modelu servisiranih rezidencija, a prodaju se po cijeni od 5.100 eura po kvadratu na više. Upravitelj Molum Hotel & Residences kupcima jamči minimalni godišnji prinos u iznosu od 4 posto od kupoprodajne cijene/investicije u prve četiri godine, odnosno do kraja 2027. godine. Rezidencije se prodaju kao etažno vlasništvo. Predmet prodaje je uređena rezidencija koja predstavlja dio Molum Hotel & Residences, koja je namijenjena turističkom iznajmljivanju te koju vlasnik može koristiti uz sve prednosti koje pruža resort. Otvaranje resorta iz agencije Regent najavljuju za srpanj 2024. godine.

Projekt za hotel i apartmane potpisuje samoborski ured Urbane ideje, a nakon što se dovrši ovaj dio, kreće realizacija najluksuznijeg dijela projekta, izgradnja sedam superluksuznih vila koje je osmislila Maria Francesca Piscitelli Gotovina. Građevinske radove izvodi Radnik iz Križevaca.

Sedam vila s bazenima prodavat će se po istom modelu kao i apartmani. Svaka vila gradi se na zemljištu veličine od 900 do 1000 kvadrata, što osigurava privatnost, a smještene su u prva dva reda do mora. Svaka vila imat će podrum, prizemlje i prvi kat.

U podrumu svake od njih bit će smještena garaža, ostava i tehnička prostorija, u prizemlju dnevni dio te na katu spavaće sobe s kupaonicama i ostalim sadržajima. U prizemlju će se nalaziti i natkrivene terase iz koje se dolazi do bazena i lounge prostora. Posebna atrakcija će biti hidromasažni bazeni smješteni na terasama na katu vila, s ‘vodopadom‘ u bazen u prizemlju.

24. travanj 2024 10:25