Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Viro: Još nije upisana odluka o povlačenju sa Zagrebačke burze

21. Lipanj 2023.

Odluka o povlačenju kompanije Viro tvornica šećera s burze još nije objavljena u Sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu. Odluka je donijeta na sjednici Skupštine kompanije od 28. veljače ove godine, a prijava za upis u Sudski registar predana je 17. travnja.

U Viru ističu da razlog zašto odluka još nije upisana leži u nizu izazova s kojima je u međuvremenu redovan rad Sudskog registra suočen (preseljenje i dislociranost sudaca i sudskih službenika, štrajk sudaca pa potom štrajk službenika).

Inače, odluka o povlačenju s burze stupit će na snagu šest mjeseci nakon upisa u Sudski registar (čl. 341. Zakona o tržištu kapitala), a prije upisa ‘društvo nije u mogućnosti otkupiti dionice onih dioničara koji su glasali protiv Odluke, a isto tako, niti rokovi vezani za zahtjeve dioničara za otkup njihovih dionica ne počinju teći.

‘Društvo će odmah po upisu odluke u sudski registar informaciju o tome objaviti na stranicama Zagrebačke burze i svojim Internet stranicama. Povrh toga, svaki dioničar koji je glasao protiv odluke osobno će dobiti obavijest o tome s detaljnim uputama o postavljanju zahtjeva za otkup dionica, i to putem Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, kojega je Društvo angažiralo kao platnog agenta za te potrebe‘, stoji u objavi Vira na stranicama Zagrebačke burze.

24. travanj 2024 06:40