Ukratko
StoryEditor

CEPOR organizira Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja 2017.

16. Studeni 2017.

CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE DF) u suradnji s KPMG Hrvatska i Hrvatskom udrugom poslodavaca organizira Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja 2017. koji će se održati 4. prosinca 2017. od 10.00 do 14.00 u Hotelu Dubrovnik, dvorana Ban Jelačić, Gajeva 1/I, Zagreb.

Cilj Foruma je doprinjeti promociji značaja obiteljskih poduzeća u Hrvatskoj, te ukazati na izazove i prilike za poduzetnike u procesu prijenosa poslovanja. Forum je namijenjen vlasnicima malih i srednjih poduzeća, menadžerima i nasljednicima obiteljskih poduzeća, predstavnicima institucija koje pružaju savjetodavnu i financijsku podršku poduzetnicima te donositeljima politika u području malih i srednjih poduzeća.

Teme Foruma

  • Europski barometar obiteljskih poduzeća – prezentacija rezultata KPMG-ovog istraživanja provedenog u 2017. godini
  • Kako odabrati najbolje rješenje za transfer poslovanja i kada započeti proces? - prezentacija iskustava poduzetnika koji su primijenili različite modele izlaska iz poduzeća
  • Prijenos poslovanja – zašto je važan i kako osigurati podršku za vlasnike poduzeća u tom procesu? – prezentacija iskustava razvijenih zemalja EU
  • Kupovina i preuzimanje uhodanog poduzeća kao strategija započinjanja i širenja poslovnih aktivnosti
  • Financijski instrumenti i nefinancijske usluge za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj

Inozemni stručnjaci

O važnosti prijenosa poslovanja i (ne)financijskim uslugama za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća govorit će inozemni stručnjaci Lex van Teeffelen, Utrecht University for Applied Sciences, Nizozemska, Nicolas Pirotte, direktor Sowaccess, Agencije za prijenos poslovanja, Liege, Belgija i glavni tajnik TRANSEO – Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća i Guy de Backer, Instrumelec S.A., poduzetnik iz Belgije.

U panelima će sudjelovati: Davor Krezić - Alpha Therm d.o.o.; Tomislav Oberman - Hidrokonzalt d.o.o.; Krešo Troha - itSoft d.o.o.; Petar Šimić - Primacošped d.o.o.; Frane Franičević, Rasco d.o.o.; Neda Makjanić Kunić;, Marko Galić - EBRD Hrvatska; Goran Horvat - KPMG Hrvatska; Toni Jurčić – Reiffeisenbank Austria d.d.; Boris Vukić – Adizes Southeast Europe; Mirela Alpeza – CEPOR.

Zahvaljujući financijskoj podršci pokrovitelja i partnera sudjelovanje na Forumu je besplatno.

Za više informacija, program Foruma i prijave dostupne su na CEPOR stranici.

19. travanj 2024 09:19