Ukratko
StoryEditor

Energetski učinkovita rješenja tvrtke Samsung

29. Lipanj 2023.
Shutterstock
Osim stalnog rada na optimizaciji energetskih sustava, Samsung nudi vrhunske inovacije i najmodernija rješenja u svijetu potrošačke elektronike, mobilnih uređaja i klimatizacijskih proizvoda. Jedan od primjera učinkovitog rješenja je Samsung WindFree™, napredna tehnologija hlađenja čiji uređaji kombiniraju praktičnost, efikasnost, udobnost i estetsku privlačnost

Klimatske promjene iznimno su važno pitanje koje ima globalne posljedice, a upravo tehnološki lideri imaju važnu ulogu u borbi protiv njih. Tvrtka Samsung vjeruje da je ključ dobrog poslovanja život okrenut snažnim vrijednostima, stoga predano stvara energetski učinkovita rješenja kroz razvoj tehnologija i inovacija koje smanjuju negativan utjecaj na okoliš, unapređuju našu svakodnevicu i čuvaju naš planet za buduće generacije.

Smanjenjem izravnih emisija stakleničkih plinova, širenjem upotrebe obnovljive energije i razvojem energetski visokoučinkovitih proizvoda, Samsung provodi razne projekte ne samo na svojim poslovnim lokacijama za izravne emisije stakleničkih plinova, već kroz cijeli lanac vrijednosti, uključujući energiju i robu koja se koristi za poslovanje, logistiku i dobavljače. Usredotočen na održivo poslovanje, Samsung ulaže napore da se odmakne od linearnoga gospodarstva s jednokratnom potrošnjom resursa i prijeđe na kružno gospodarstvo koje se učinkovito koristi resursima kroz povećani obujam ponovnoga korištenja i recikliranja.

Inovativan dizajn

Različitim inicijativama za zaštitu okoliša Samsung ostvaruje napredak za svaku fazu lanca vrijednosti kako bi smanjio utjecaj na okoliš kroz cijeli životni ciklus proizvoda, od razvoja proizvoda do nabave, proizvodnje, distribucije, upotrebe i odlaganja. Osim konstantnoga korištenja napredne analitike i tehnika za optimizaciju energetskih sustava, Samsung je sinonim je za vrhunska rješenja istančanog dizajna koji povezuje ljude iz cijelog svijeta, nudeći vrhunske inovacije i najmodernija rješenja za digitalno povezivanje, kako u svijetu potrošačke elektronike i mobilnih uređaja tako i kod klimatizacijskih proizvoda.

Jedan od primjera učinkovitog rješenja u skladu s današnjim trendovima definitivno je Samsung WindFree™, napredna tehnologija hlađenja čiji uređaji kombiniraju praktičnost, efikasnost, udobnost i estetsku privlačnost, nudeći korisnicima ugodno i ravnomjerno hladno okružje u svakoj prostoriji. Tajna te tehnologije krije se u tisućama mikrorupica kroz koje se ravnomjerno širi svjež zrak u prostorijama, pružajući ugodno okružje bez neugodnog hladnog propuha.

Održavanje ugodne i stabilne temperature smanjuje rizik od zdravstvenih problema i pomaže u održavanju zdravlja, a ono što dodatno pridonosi tome je i Tri-Care Filter koji se brine o čistom zraku te izvlači neumorne čestice prašine i vlakana. Tehnologija WindFree™ također omogućuje blagu i nježnu distribuciju zraka te osigurava ravnomjerno hlađenje cijelog prostora putem opcije ‘mirni zrak‘, što rezultira ujednačenim i ugodno hladnim okružjem, a WindFree™ hlađenje na maloj brzini karakterizira iznimno tih način rada koji minimizira ambijentalnu buku. Ta linija klimatizacijskih uređaja odražava kontinuirane napore tvrtke da svojim korisnicima pruži praktične i visokoefikasne uređaje za svaki prostor, što potvrđuje i činjenica da se svaki model podvrgava rigoroznim testovima u gluhoj komori kako bi se osigurala niska razina buke i poboljšalo korisničko iskustvo.

Pametnim rješenjima do uštede

Energetski učinkoviti proizvodi zahtijevaju manje energije za obavljanje istog zadatka u usporedbi s manje učinkovitim alternativama. To smanjuje opterećenje na energetske resurse, pridonosi očuvanju okoliša i omogućuje znatne financijske uštede. Linija WindFree™ ima ugrađen i senzor otkrivanja pokreta, a uz aplikaciju Samsung SmartThings za Wi-Fi upravljanje omogućena je maksimalna razina prilagodljivosti i optimizacije rada. Nizu praktičnih i ekološki prihvatljivih rješenja svakako treba dodati i inovativni daljinski upravljač Solar Cell, koji se ističe svojim solarnim punjenjem, tankim dizajnom i dugotrajnom baterijom. Sva Samsung rješenja utjelovljuju snažnu ambiciju za stvaranjem inovacija i tehnologija koje nadmašuju očekivanja, a kompanija istodobno stavlja ljude u središte svih svojih kreacija. Predanost kontinuiranom napretku i poboljšanju korisničkog iskustva odražava se u svakom aspektu Samsung proizvoda i usluga, dok kroz neprekidno istraživanje, razvoj i primjenu naprednih tehnologija

izgrađuje most između mogućnosti i potreba ljudi, pružajući im sveobuhvatan portfelj inovativnih rješenja koja unapređuju živote na sveobuhvatan i održiv način. 

26. travanj 2024 04:24