Ukratko
StoryEditor

Hanfa: Ne nasjedajte na lažne e-mailove u kojima vam se obraćaju zaposlenici Hanfe

04. Ožujak 2024.
e-mail, spam, e-mail prijevare

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u ponedjeljak građane da su se pojavile lažne e-mail poruke u kojima se pojedinci predstavljaju kao zaposlenici Hanfe te pokušavaju prevariti građane.

U e-mail porukama se primatelja indirektno zastrašuje pozivajući se na pranje novca, Hanfu, Europsku središnju banku, američki SEC i druge sudionike financijskog tržišta kako bi se na taj način dao kredibilitet i legitimnost poslanoj e-mail poruci, istaknuto je u Hanfinom priopćenju.

U konačnici se građanima nudi mogućnost da pristupe svojim navodnim sredstvima koja su izdvojena na poseban račun uz naknadu od nekoliko stotina eura za aktiviranje računa.

Iz Hanfe su istaknuli da su takve e-mail poruke lažne te da zaposlenici Hanfe nikada ne šalju e-mail poruke takvog ili sličnog sadržaja građanima.

- Poziva se javnost da ne nasjeda na takve e-mail poruke i ne uplaćuje novac -  apeliraju iz Hanfe.

U slučaju bilo kakvih nedoumica Hanfa je dostupna putem službenih telefona i svoje internetske stranice ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., navodi se.

26. travanj 2024 09:34