Ukratko
StoryEditor

Iskonovci dobivaju poklon ako odaberu e-račun

22. Travanj 2022.
Anamarija Prgomet

I ove godine Iskonovci obilježavaju Dan planeta Zemlje sa svojim korisnicima. Svakom Iskonovcu, koji danas odabere korištenje e-računa umjesto papirnatog, osiguran je poklon: ZEKOLOŠKA vrećica za kupovinu koja je nastala u suradnji Iskona i kreativne agencije Senjor.

Sve što Iskonovci moraju napraviti je odabrati uslugu e-računa ispunjavanjem forme (sama usluga se ništa ne naplaćuje) i pričekati prvi e-račun zajedno sa Zekološkom vrećicom. Broj poklona je ograničen pa zato požurite i napravite svoj mali zeleni korak na Dan planeta Zemlje ispunjavanjem forme za primanje e-računa.

U suradnji s udrugom Zero waste Croatia, Iskon je ususret Danu planeta Zemlje pripremio i seriju kratkih motivirajućih videa o ostalim načinima na koje, uz zaista minimalno truda, svatko može pomoći očuvanju okoliša.

Kroz savjete nas vodi osnivačica udruge, svestrana Anamarija Prgomet, koja od 2017. godine primjenjuje 5R principe Zero waste načina života: refuse (odbij), reduce (smanji), reuse (ponovno upotrijebi), recycle (recikliraj) i rot (dovedi do truljenja). Za gotovo svaki uporabni predmet u domaćinstvu pronašla je ekološki prihvatljiviju zamjenu, koristi prijevozna sredstva koja ne štete okolišu, bira isključivo odjeću od prirodnih materijala, sama izrađuje kreme za lice i pastu za zube, redovito kompostira a ove je godine posadila i svoj vrt u Poreču u kojem živi.

Anamarija je i pokretačica digitalne platforme za cirkularnu ekonomiju u nastanku „Sharing is caring“, a Poreč će uskoro postati bogatiji za jednu njenu zero waste destinaciju: kafić Život koji će posjetiteljma u centru grada nuditi isključivo veganske proizvode domaćih proizvođača.

Zašto je važno posaditi makar jednu biljku za svoju balkonsku dasku, povremeno odabrati bicikliranje, odbiti nepotrebni ulazak proizvoda i ambalaža u svoj dom, štedjeti energiju i sjetiti se ponijeti tu platnenu vrećicu u shopping? Poslušajte Anamariju i odaberite svoje zelene navike na Dan planeta Zemlje.

Drugu godinu zaredom, sve zeleniji Iskon uključuje se u obilježavanje Dana planeta Zemlje. Nakon aktivnog rada na svojim malim-velikim zelenim koracima, njihovi su poslovni prostori u potpunosti oslobođeni plastične ambalaže i posuđa, broj printera sveden je na minimum a koševi ispod stolova zamijenjeni su sortirnim stanicama u hodnicima poslovnih zgrada. Iskon svojim zaposlencima nudi mogućnost vožnje službenim biciklima na sastanke, a u zelenim koracima pomažu im i korisnici sve češćim odabirom e-računa.

26. travanj 2024 17:44