Ukratko
StoryEditor

Odlične najave prodaje skijaških aranžmana putem domaćih turističkih agencija odražavaju se i na poslovanje rent a car kuća

28. Prosinac 2016.

Ovogodišnji skijaški tjedan, osim sjajnih rezultata za putničke agencije, osigurat će, prema aktualnim pokazateljima i broju najmova, značajan rast prometa rent a car kućama. Prema aktualnim prodajnim pokazateljima FLEET rent a car-a, ostvaren je značajan rast broja rezervacija vozila osposobljenih za uvjete skijaških potreba – čak 43% u odnosu na proteklu godinu.

Pozitivan efekt proizlazi iz potrebe tržišta za vozilima koja su osposobljena za zimske uvjete te dodatnim prtljažnim prostorom ili većim brojem sjedala koja omogućuju veći broj putnika i fleksibilnost putovanja. Najviše se traže kombi vozila – uz iznimno visok porast broja rezervacija (67% rasta u odnosu na proteklu sezonu) zatim monovolumeni, manja SUV vozila, luksuzna vozila iz ELITE ponude te kompaktna vozila s dodatnom opremom karakterističnom za zimske uvjete. Karakteristika za navedene modele je pogon na sva četiri kotača i velik izbor različitih modela u ponudi.

Najviše se traže kombi vozila – uz iznimno visok porast broja rezervacija (67% rasta u odnosu na proteklu sezonu) zatim monovolumeni, manja SUV vozila, luksuzna vozila iz ELITE ponude te kompaktna vozila s dodatnom opremom karakterističnom za zimske uvjete.

Evidentno je kako se trendovi mijenjaju, a što najbolje pokazuju promjene navika i potreba korisnika. U odnosu na protekle sezone, sudeći prema tipu vozila koja se unajmljuju, sve veći broj domaćih skijaša smanjuje troškove zajedničkim odlascima na skijališta. Upravo se najam kombi vozila i vozila s većim kabinskim prostorom te prtljažnim kapacitetom pokazuju kao najbolji omjer uloženog i vraćenog kroz uštedu na cesti. Stoga je za očekivati kako će ovaj trend jačati u narednim sezonema te kako će domaće kuće stavljati naglasak na ovaj vid ponude, ali i na povećanje broja vozila tog tipa u svojim flotama – ističu u FLEET rent a caru.

>>>FLEET rent a car širi svoje poslovanje putem mreže franšiznih poslovnica

19. travanj 2024 12:46