Ukratko
StoryEditor

PBZ ponovno zadovoljio standarde za prestižni Poslodavac Partner certifikat

21. Prosinac 2023.
Employer Partner Blog - PBZ Employer Partner 2023

Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, je potvrdila kvalitetu HR sustava i preuzela treći po redu Poslodavac Partner certifikat.

HR stručnjaci Grupe SELECTIO, vodeće hrvatske grupacije za savjetovanje u ljudskim potencijalima, posebno su pohvalili prakse u području privlačenja i zapošljavanja, te zadržavanja i dobrobiti zaposlenika.

Razvoj karijere u inkluzivnoj i podržavajućoj okolini

U PBZ-u cijene raznolikost, potiču jednake mogućnosti i provode detaljne procese selekcije prilagođene specifičnim zahtjevima posla. Također, pokrenuli su i programe poput "Inkluzivnog menadžera" kako bi odali priznanje zaposlenicima koji promiču inkluzivnost. Banka kontinuirano poboljšava strategiju zapošljavanja u skladu s najboljim svjetskim praksama za interno i eksterno zapošljavanje, a provodi i različite inicijative s ciljem približavanja ciljnim skupinama na tržištu rada.

Svim zaposlenicima su na raspolaganju različite mogućnosti razvoja, a većina je koristila i dodatne mogućnosti obrazovanja u protekloj godini. Uz to, na raspolaganju su i interni razvojni programi: PBZ Poslovna škola, AML Academy, PBZ Women Leadership i drugi.

Zadržavanje zaposlenika postiže se brigom o njihovoj dobrobiti

PBZ stavlja značajan naglasak na dobrobit zaposlenika i nudi širok spektar zdravstvenih pogodnosti svim zaposlenicima od kojih neke osigurava i članovima njihovih obitelji. Kroz PBZ koncept Obiteljske prakse, Banka aktivno promiče ravnotežu između poslovnog i privatnog života i potiče fleksibilne načine rada. Zadovoljstvo zaposlenika fleksibilnim radnim angažmanima je visokih 88%, što odražava uspjeh inicijativa koje PBZ pokreće u svrhu stvaranja kvalitetnog radnog okruženja. Struktura plaća je precizno definirana za sve pozicije, a sve koji postižu izvrsne radne rezultate u PBZ-u dosljedno nagrađuju.

Certifikacijski tim promatrao je HR sustav PBZ-a kroz employee lifecycle koji prati iskustvo zaposlenika kroz sedam ključnih etapa: privlačenje i zapošljavanje, uvođenje i razvoj, uključenost i inspiracija, transformacija i razvoj, zadržavanje i dobrobit, odlazak (offboarding) i povratak zaposlenika, te HR strateško savjetovanje. Ovakva evaluacija po prvi puta jednako promatra dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.

27. travanj 2024 04:16