Ukratko
StoryEditor

Preminuo Ivica Pivac

31. Srpanj 2023.
Ivica Pivac

Iznenada je preminuo Ivica Pivac, diplomirani agronom i predsjednik uprave Grupe Pivac. Kako prenosi Jutarnji list, Pivcu je pozlilo u ponedjeljak poslijepodne te je nakon toga hitno prebačen u Splitsku bolnicu nakon čega je i preminuo. 

Ivica i Neven Pivac poduzetništvom su se krenuli baviti 1990. godine te su postali najozbiljniji igrači u hrvatskoj prehrambenoj industriji. Dobit su ulagali u preuzimanje drugih meso-prerađivačkih tvrtki. Osim Mesne industrije Braća Pivac, Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke, PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda.

Krajem 2019. finalizirali su preuzimanje Kraša kada su Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili govor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje su predstavljale 18,4 posto temeljnog kapitala Kraša. Danas su vlasnici 54,97 posto dionica Kraša.

Grupa Pivac inače je u vlasništvu Ivice i Nevena Pivca te njihova nećaka Miljenka. Osim u prehrambenu industriju ulaže u razne poslove, a primjerice vlasnik je i turističke tvrtke Sol Tourism, koja ima dva hotela u Makarskoj te hotel i hostel u Dubrovniku.

Ivica Pivac početkom je ove godine dao i svoj posljednji intervju za Lider

27. travanj 2024 08:03