Ukratko
StoryEditor

Program Forward to Health Innovation otvara prijave za treću generaciju polaznika

12. Travanj 2024.

U modernom post pandemijskog okruženju u kojem se tehnologija razvija rapidnom brzinom nikad nije bilo važnije ulagati u zdravstvene inovacije. Forward to Health Innovation je tu da pomogne onima koji imaju ideju, ali ne znaju kako bi je ostvarili.

Program je namijenjen inovatorima, istraživačima, poduzetnicima i zdravstvenim profesionalcima koji žele razviti inovativna rješenja u zdravstvu, rješavajući pritom aktualne probleme koji muče zdravstveni sustav. Svojim jedinstvenim pristupom uči polaznike ključnim koracima potrebnima da bi njihova ideja postala stvarnost.

Polaznici će naučiti kako pristupiti istraživanju tržišta i potreba kupaca, kako validirati svoju ideju, kako uskladiti svoj proizvod sa zakonskim regulacijama i kako privući financiranje i investitore.

– Inovativnost i uspjeh naših dosadašnjih polaznika dokaz su da Hrvatska može biti plodno tlo za stvaranje inovacija u zdravstvu koje imaju globalni doseg. Kroz Forward to Health Innovation pomažemo startup timovima da premoste jaz između ideje i tržišta i pridonosimo stvaranju održivog ekosustava koji će doprinjeti zdravijem društvu – rekao je Filip Stipančić iz Smiona, jedan od začetnika programa.

Kroz program su do sada prošle dvije generacije, ukupno brojeći 26 timova od čega je 14 podržano prema izlasku na tržište ostvarujući pred prodaju, prikupljajući investicije i drugo financiranje. 

– Preko ovog programa smo dobili mentorstvo i pomoć u razvoju naše ideje, u istraživanju tržišta, u generalnom pristupu novim pothvatu kao što je započinjanje projekta, odnosno startupa – rekao je Jakov Lonić, polaznik programa u 2023. godini.

Prijave za treću generaciju programa Forward to Health Innovation su otvorene do 8. svibnja 2024., a prijaviti se možete preko poveznice.

Informativni webinar pod nazivom Q&A session na kojem će zainteresirani moći saznati više o samom programu održat će se 19. travnja. Prijave za webinar vrše se putem poveznice.

Program već treću godinu zaredom organiziraju Sveučilište u Zagrebu u ulozi EIT Health huba u Hrvatskoj i Smion.

27. travanj 2024 07:15