Ukratko
StoryEditor

Pulski Motortech Consulting potpisao ugovor o isporuci brodskih agregata Maltežanima

31. Siječanj 2024.

Pulski proizvođač dizel električnih agregata Motortech Consulting potpisao je ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata za malteškog naručioca GMKH Limited, priopćili su u srijedu iz Motortech Consultinga.

Agregati će biti isporučeni u vijetnamsko brodogradilište Halong Shipbuildnig company, a prvi brod već se gradi i trebao bi biti završen do konca godine. Motortech Consulting obvezao se sva tri agregata isporučiti u roku sedam mjeseci od potpisivanja ugovora.

Zadnji brod trebao bi biti gotov do završetka 2026. godine, pri čemu će ukupna vrijednost posla za Motortech Consulting iznositi više od tri i pol milijuna eura.

Iz Motortecha ističu da su brod projektirali uglavnom hrvatski konstruktori, dok će  kompletnu gradnju nadzirati Hrvatski registar brodova.

Radi se o luksuznim putničkim brodovima, dužine 120 metara, kapaciteta 130 putnika s oko 100 članova posade. Očekuje se da će brodovi u ljetnom razdoblju ploviti Mediteranom, a zimi Bahamima.

- To je vrijednosno jedan od najvećih poslova koje je Motortech Consulting ugovorio od svog nastanka prije više od trideset godina - izjavio je direktor spomenute tvrtke Livio Bolković

27. travanj 2024 07:54