Ukratko
StoryEditor

Renata Štefić (A1 Hrvatska): Osmislili smo niz novih rješenja za potrebe malih poslovnih korisnika

13. Studeni 2023.
Renata Štefić, direktorica marketinga za poslovne korisnike u A1 Hrvatska:foto Neja Markičević/Cropix
Jedna od novih usluga MultiSIM korisnicima omogućava da uređaje poput pametnog sata, laptopa ili tableta povežu s mobilnom tarifom koju imaju na pametnom telefonu. Nedostatak optičke mreže u uredu rješava usluga Officebox, a tu su i rješenja za upravljanju troškovima, uštede, digitalnu sigurnost itd., koje će olakšati poslovanje upravo malim tvrtkama. I na tome nećemo stati

Rješenja koja prate zasebne potrebe malih poslovnih korisnika do sada su izostajala iz ponude domaćih operatora, zbog čega su se oni koristili ponudom namijenjenom privatnim korisnicima. Stoga je A1 Hrvatska odlučio ponuditi novi portfelj usluga i proizvoda osmišljenih upravo za male poslovne korisnike, navodi Renata Štefić, direktorica marketinga za poslovne korisnike u A1 Hrvatska. Niz novih pogodnosti i rješenja olakšavaju tako svakodnevicu malih poslovnih korisnika, ali na tome se neće stati.

Kako napredna mobilna i fiksna rješenja pomažu poslovanju malih poslovnih korisnika?

– Ne želimo da se naši korisnici previše brinu o telekomunikacijskim uslugama. Želimo im dati prostora da se fokusiraju na svoje poslovanje i na lokalnom tržištu i u ostalim zemljama gdje posluju te u koje stalno ili povremeno putuju. Zato su naše nove tarife dopunjene s više međunarodnih i roaming minuta, a uključen je i podatkovni promet u regiji kako bi korisnici mogli bezbrižno poslovati po svim susjednim državama. Dobar je primjer i usluga MultiSIM, jedinstvena na domaćem tržištu. Uz nju korisnici mogu uređaje poput pametnog sata, laptopa ili tableta povezati s mobilnom tarifom koju imaju na pametnom telefonu. Što se tiče poslovanja u Hrvatskoj, korisnicima kojima još nije dostupna optička mreža gigabitne brzine interneta u uredu donosi usluga Officebox – modem koji brzi internet pruža uz korištenje 4G ili 5G mreže.

Kakve pogodnosti donosi A1 Wallet?

– A1 Wallet je rješenje koje omogućuje povećanu fleksibilnost u upravljanju troškovima kod malih poslovnih korisnika. Riječ je o virtualnom novčaniku u koji se dodaju popusti prilikom svake aktivacije nove mobilne linije. Ti se popusti zbrajaju u njemu, a korisnik ih može iskoristiti u svakom trenutku kao popust pri nabavi novih uređaja. Raspoloživi iznos u A1 Walletu dostupan je jednostavnim odabirom opcije u aplikaciji Moj A1.

Koje su nove pogodnosti premium opreme?

– Naša fiksna mreža najveća je u Hrvatskoj te će do 2025. godine pokrivati milijun kućanstava i poslovnih ureda. Već sada donosi ultrabrzi internet u gotovo svaki kutak države, no uočili smo jedan problem: korisnici taj isti ultrabrzi internet ne mogu postići u svakom kutku svojeg ureda koristeći se standardnim Wi-Fi-jem. Odnedavno je zahvaljujući usmjerivačima (routerima) Wi-Fi 6 i mesh-uređajima i taj problem sada moguće riješiti. U sklopu nove ponude svim svojim malim poslovnim korisnicima nudimo opciju ugovaranja usluge Wi-Fi 6. Ona uključuje potporu tehničara A1 koji dolaze u uredski prostor, provode mjerenja i instaliraju opremu kako bi svaki kutak bio pokriven vrhunskom mrežom uz brzinu od 2 Gbps i stalno niskom latencijom veze.

Kako je unaprijeđena TV usluga?

– U TV usluzi uočili smo dosta prostora za unaprjeđenje. Naime, mnogi korisnici koriste se pametnim TV uređajima, zato smo omogućili praćenje TV programa korištenjem aplikacije na TV uređaju umjesto A1 digitalnog prijamnika. Također, velik broj korisnika želi gledati sadržaj na više uređaja i u pokretu, zbog čega naša unaprijeđena TV usluga omogućuje gledanje i na mobilnim uređajima i korištenjem dvaju televizora ili pametnih uređaja istodobno. Svima neće nedostajati ni sadržaja jer TV usluga A1 sada donosi više od 220 kanala.

Koje uštede malim poslovnim korisnicima donosi MOZAIK pogodnosti?

– MOZAIK je sustav uštede koji je već dugo dobro prihvaćen kao prednost ponude A1. Vjerujem da će biti posebno atraktivan malim poslovnim korisnicima jer s povezivanjem svake nove usluge u tvrtki donosi mjesečnu uštedu na ukupnom iznosu računa, s maksimalnim iznosom uštede od pet eura mjesečno po pojedinoj usluzi.

Koja su još rješenja pogodna za male poslovne korisnike?

– Osim na unaprjeđivanje usluga, fokusirali smo se na poslovnu sigurnost svojih korisnika i poboljšavanje korisničkog iskustva pri upotrebi digitalnih usluga i proizvoda. Shvaćamo da se korisnik ne želi brinuti o sigurnosti, da je na neki način podrazumijeva, ali sigurnosne prijetnje postaju sve sofisticiranije, zato u svoju komunikaciju jednostavno moramo uvesti više razina zaštite. Tako je u naše usluge uveden A1 Net Protect, zaštita koja upozorava korisnika da je stranica koju želi posjetiti s pomoću svog uređaja potencijalno nelegalna ili opasna. Dodatno, tu je i A1 osiguranje ekrana koje omogućuje popravak pametnog telefona u slučaju loma ekrana. Svi korisnici znaju da je popravak ekrana vrlo skup, pa im ta usluga omogućuje dodatnu bezbrižnost. Te usluge korisnik može vrlo jednostavno aktivirati i deaktivirati s pomoću unaprijeđene aplikacije Moj A1. To je tek početak promjena koje spremamo za svoje male poslovne korisnike. Redovno pratimo i korisničke potrebe i promjene tehnologije te u budućnosti spremamo još mnogo noviteta.

Sadržaj nastao u suradnji s A1 Hrvatska.

28. travanj 2024 21:09