Ukratko
StoryEditor

Trostruka kruna: Ekonomski fakultet Zagreb ušao u svjetsku elitu trosturko akreditirnih fakulteta

12. Veljača 2024.
Sanja Sever Mališfoto Ratko Mavar

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ostvario je iznimno postignuće dobivanjem AMBA (Associations of MBAs) i BGA (Business Graduates Association) akreditacija i time postao  nositeljem trostruke akreditacije, poznate i kao "Trostruka kruna".

Riječ je o rijetkoj oznaci koju ima samo 128 Ekonomskih fakulteta i poslovnih škola diljem svijeta, što čini manje od 1% svih obrazovnih institucija globalno. Ove akreditacije dodjeljuju tri najveće i najutjecajnije akreditacijske organizacije AMBA, AACSB i EQUIS  označavajući najviše standarde kvalitete i izvrsnosti u poslovnom obrazovanju.

Put prema trostrukoj akreditaciji je zahtjevan, s procesom svake od  akreditacije koji traje od 3 do 7 godina. Uključuje sveobuhvatnu samoocjenu i rigorozne recenzije od strane akreditacijskog panela i  akreditacijskog tima, naglašavajući predanost u održavanju najviših obrazovnih standarda.

Strogi postupci ocjenjivanja AMBA, AACSB-a i EQUIS-a služe kao kvalitativna referenca za cijeli EFZG UNIZG, obuhvaćajući standarde koji obuhvaćaju internacionalizacije, studente, nastavu,  profesore,  istraživačke rezultate, društvenu dogovornost, utjecaj i iskustva studenata i dionika.

Trostruka Akreditacija osigurava studentima obrazovanje usklađeno s najrelevantnijim, suvremenim svjetskim trendovima, pripremajući ih za učinkovite lidere. I dok postizanje Trostruke krune predstavlja velik uspjeh, također odražava  ambicije i strategiju  EFZG u  budućnosti koja nas  zajedno vodi prema 104. rođendanu Ekonomskog fakulteta Zagreb i značajnom doprinosu  ravoja RH, EU i društva u cjelini. Ovo je još jedna potvrda kako EFZG predvodi inovaciju u oblikovanju budućnosti i odražava predanost izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju. 

- Put prema trostrukoj akreditaciji bio je zahtjevan i dugotrajan, s procesima samoocjene i recenzijama koje su trajale od 3 do 7 godina. Svaki korak ovog puta bio je posvećen održavanju najviših obrazovnih standarda, a rezultat je ova vrijedna trostruka kruna. Ova akreditacija nije samo priznanje našeg fakulteta, već i potvrda predanosti izvrsnosti u internacionalizaciji, kvaliteti nastave, angažmanu studenata, istraživačkim rezultatima, društvenoj odgovornosti i iskustvima studenata i dionika. Trostruka akreditacija postavlja nove standarde u poslovnom obrazovanju, čime čvrsto afirmiramo našu ulogu u globalnom kontekstu. Ova vijest predstavlja ključni trenutak u povijesti našeg fakulteta, i uvjerena sam da će dodatno ojačati naš ugled na međunarodnoj razini. Hvala svima koji su doprinijeli ovom iznimnom uspjehu - rekla je dekanica Ekonomskog fakulteta Zagreb, prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ

Akreditacije i certifikati koje Ekonomski fakultet Zagreb posjeduje osiguravaju jamstvo studentima, akademskoj zajednici i poslovnim partnerima kako institucija obrazuje i stvara najbolje ljudske potencijale u području poslovne ekonomije i ekonomije.

27. travanj 2024 09:52