Ukratko
StoryEditor

Tvrtka Summit Leasing Slovenija preuzela je tvrtku Mercedes-Benz Leasing Hrvatska

04. Travanj 2022.

Summit Leasing Slovenija d.o.o. je ishođenjem svih potrebnih dozvola od strane nadležnih regulatornih tijela dana 1. travnja 2022. završio s preuzimanjem tvrtke Mercedes-Benz Leasing Hrvatska d.o.o., koju je kupio od tvrtke Mercedes-Benz Mobility AG. Završetkom preuzimanja, društvo Mercedes-Benz Leasing Hrvatska d.o.o. mijenja ime u Mobil Leasing d.o.o.

Potpisivanjem dodatnog ugovora o licenci s tvrtkom Mercedes-Benz Mobility AG, Mobil Leasing d.o.o. će prilikom financiranja Mercedes-Benz vozila na hrvatskom tržištu i dalje koristiti  naziv Mercedes-Benz Leasing, te će nastaviti uspješnu suradnju s tvrtkama Emil Frey grupe i ostalim ovlaštenim dobavljačima Mercedes-Benz vozila. Kontinuitet poslovanja i besprijekorna korisnička podrška biti će osigurana i nakon preuzimanja jer će se poslovanje odvijati na istoj lokaciji u Zagrebu  u istom sastavu.

Mobil Leasing će u budućnosti nastojati proširiti poslovanje, što znači da će svoje usluge financiranja ponuditi i kupcima drugih marki vozila u Hrvatskoj, ali i njihovim dobavljačima.

- Raduje me što ćemo s cijelom paletom kreativnih financijskih rješenja, koja zadovoljavaju najviše stručne standarde u automobilskoj i financijskoj industriji, nastaviti podržavati stranke Mercedes-Benza, trgovce i distributere. Fokusiranjem na izvrsnost usluge, digitalizaciju, integraciju financijskih usluga u proces prodaje i daljnjim ulaganjem u razvoj kompetencija zaposlenika, na hrvatskom ćemo tržištu ponuditi svoje usluge i tvrtkama izvan automobilskog sektora koji žele svojim strankama ponuditi brzo i jednostavno financijsko rješenje - rekao je nakon zaključivanja posla Mitja Otorepec, direktor društva Summit Leasinga Slovenija.

29. travanj 2024 19:55